Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πλήρης εκφυλισμός από τους εργατοπατέρες της πλειοψηφίας

Το «μέτωπο σιωπής» που επιχειρούν να επιβάλουν οι δυνάμεις του εργατοπατερισμού στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) καταγγέλλει η «Εργατική Ενότητα» (το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ). Οπως αναφέρει, τα «παλικάρια» της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα εμφανίστηκαν σε μια διά ζώσης συνεδρίαση στο ΔΣ του ΕΚΘ, μετά από έναν χρόνο πανδημίας, μόνο και μόνο για να μοιράσουν καρέκλες. Ξανά αλλοίωσαν τους συσχετισμούς, δεν πήραν καμία αγωνιστική πρωτοβουλία ή έστω συμπαράστασης προς αγωνιζόμενους κλάδους, και μπήκαν πάλι σε «χειμερία νάρκη».

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 26/3 συνεδρίασε η διοίκηση του ΕΚΘ με θέμα την αναπλήρωση κενών θέσεων του ΔΣ, την αναμόρφωση του προεδρείου και τη συζήτηση γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις. «Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και"Ενότητα", αφού διαγωνίστηκαν επί ημέρες για το ποιος θα πάρει την θέση ποιανού, ξεπέταξαν την συζήτηση για τις εξελίξεις σε ένα μισάωρο», αναφέρει η «Εργατική Ενότητα», τονίζοντας ότι «οι ταξικές δυνάμεις μετά από πληθώρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων το προηγούμενο διάστημα κατέθεσαν 3 ψηφίσματα (πανδημία, εργασιακά δικαιώματα, αυταρχισμός-καταστολή), όπως και κείμενα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών και των μεταλλωρύχων στη Χαλκιδική.

Σήμερα (σ.σ. χτες), τέσσερις μέρες μετά ...σιγή ιχθύος. Διαφωνούν με την ενίσχυση της δημόσιας Yγείας, με την υπεράσπιση του 8ωρου, με την πάλη ενάντια στον αυταρχισμό και καταστολή. Για τους μεταλλεργάτες λένε δεν ανακατεύονται σε άλλες περιοχές! Για τους φοιτητές "αναμένουμε"! Η απόλυτη ξεφτίλα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι φανερό ότι καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές αγωνίες, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις εργαζομένων και της νεολαίας».

Η «Εργατική Ενότητα» καλεί κάθε εργαζόμενο, τους εκλεγμένους συνδικαλιστές των σωματείων να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της λειτουργίας των σωματείων, των ΓΣ, των συσκέψεων και των αγωνιστικών αποφάσεων. Και καλεί σε αποφασιστική συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, σε απεργιακή ετοιμότητα ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και σε προετοιμασίες του αγωνιστικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς. «Η εργατική τάξη έχει άλλα σχέδια για το μέλλον της, δεν μπαίνει στον στενό κορσέ των εργοδοτικών, δεν σκύβει το κεφάλι στην εργοδοσία», σημειώνει μεταξύ άλλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεύτερη δύναμη και ενισχυμένη η «Εργατική Ενότητα» (2022-03-15 00:00:00.0)
Ολοκληρώνεται αύριο το συνέδριο (2012-11-17 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σε κάθε πόλη (2009-11-24 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει (2002-12-13 00:00:00.0)
Χτύπησαν στο ψαχνό (1998-06-13 00:00:00.0)
Πλατιά αντίδραση στη "λαίλαπα" (1997-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ