Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«Ατομική ευθύνη» για να ... αντέξουν οι υγειονομικοί συστήνει η κυβέρνηση

Σε νοσοκομείο Covid μετατρέπεται και το «Θριάσιο», το μοναδικό νοσοκομείο στη Δυτική Αττική

Ενα ακόμα χτύπημα στα δημόσια νοσοκομεία, που μετρούν δεκάδες θανάτους, διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και ράντζα στους διαδρόμους, ανοίγοντας μπίζνες και με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους Υγείας, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, «μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας», όπως είπε στη χτεσινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας.

Μια μέρα μετά τον ξυλοδαρμό και τον ψεκασμό με χημικά των υγειονομικών «που σας φροντίζουν κάτω από κρίσιμες και πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες», ο υπουργός κάλεσε το λαό «να αναλάβει την ατομική του ευθύνη», για να «αντέξουν οι υγειονομικοί, το ΕΣΥ και οι ευάλωτες ομάδες που περιμένουν να εμβολιαστούν».

Μπορεί η κυβέρνηση να μην ανακοίνωσε ούτε ένα μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, προέβλεψε όμως νέα μέτρα που έρχονται να επιτείνουν την κατάσταση ασφυξίας στα δημόσια νοσοκομεία, γονατίζοντας ακόμα περισσότερο το προσωπικό, ασθενείς κι ευάλωτες ομάδες.

Κι ενώ δεν πειράζει ούτε ευρώ από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων των ιδιωτικών κλινικών, ανακοίνωσε χτες τη μετατροπή και του «Θριασίου», του μοναδικού νοσοκομείου στη Δυτική Αττική, μιας από τις μεγαλύτερες Βιομηχανικές Περιοχές της χώρας, σε Covid νοσοκομείο, από την Τετάρτη 7 Απρίλη. Ετσι, θα κλείσουν άλλα 130 κρεβάτια απ' τις υπόλοιπες νόσους και θα βαφτιστούν Covid, μαζί με «33 κλίνες ΜΕΘ για τον ίδιο σκοπό», με προοπτική τα κρεβάτια που θα κλείσουν συνολικά «να φτάσουν σύντομα τα 180». Τα non Covid περιστατικά θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές, πάντα με το αζημίωτο βέβαια, με τους κλινικάρχες να απολαμβάνουν πελατεία από το δημόσιο σύστημα.

Επίσης, στο πλαίσιο της «έκτακτης ανάγκης» θα κλείσουν κι άλλες «Καρδιολογικές κλινικές και χειρουργεία ώστε να δημιουργηθούν 51 νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική», όλες χωρίς τις αντίστοιχες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, απαραίτητου για την απρόσκοπτη λειτουργία μιας ΜΕΘ.

Οσο για τα χιλιάδες καρδιολογικά περιστατικά, εκ των οποίων κατά μέσο όρο το 1/3 είναι επείγοντα, τα οποία μένουν ξεκρέμαστα καθώς έχουν προηγηθεί το κλείσιμο Καρδιολογικών κλινικών και η αναστολή κατά 80% των χειρουργείων σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία, παραπέμφθηκαν στο «Ωνάσειο». Παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για το αντίθετο, το «Ωνάσειο» καλύπτει καθημερινά τις εφημερίες των καρδιοχειρουργικών περιστατικών σε όλη τη Νότια Ελλάδα, με μόλις 17 κρεβάτια ΜΕΘ. Δηλαδή, είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στον όγκο των περιστατικών που θα απευθυνθούν στις Καρδιοχειρουργικές κλινικές, όταν μόνο σε αυτήν του «Ευαγγελισμού» χειρουργούνταν 70 - 80 περιστατικά το μήνα (800 το χρόνο).

Κι ενώ οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι (εντός κι εκτός ΜΕΘ) αυξάνονται, η κυβέρνηση επιδίδεται σε αντιπερισπασμούς μέσω των εμβολίων, που όμως δεν έχει προμηθευτεί ακόμη, παραπέμποντας ακόμη και τους υγειονομικούς (που διατρέχουν υπερτριπλάσιο κίνδυνο να νοσήσουν) στη φρακαρισμένη πλατφόρμα του υπουργείου και στις δόσεις που θα περισσεύουν, με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να σέρνεται και να βρίσκεται ακόμη στο 6% αντί για το 75%.

Κατά τ' άλλα, απογειώνοντας την «ατομική ευθύνη», η κυβέρνηση επέμεινε και χτες να παρουσιάζει ως κλειδί «για να κλείσουμε τον κύκλο της διασποράς του ιού» (!) τα self tests, δηλαδή την περαιτέρω υπονόμευση της ουσιαστικής επιδημιολογικής επιτήρησης.

Ανοιγμα λιανεμπορίου και διαδημοτική μετακίνηση τα Σαββατοκύριακα

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, στη χτεσινή ενημέρωση, με προϋπόθεση την ...«ατομική ευθύνη» για να ...αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ, προβλέπουν:

  • Ανοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 5 Απρίλη, πλην των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων, με χρήση ειδικού κωδικού κι επιτρεπόμενο όριο 3 ώρες τη μέρα.
  • Από το Σάββατο 3 Απρίλη επιτρέπεται «πιλοτικά» η διαδημοτική μετακίνηση με όχημα έως 3 άτομα ή οικογένεια, σε υπαίθριο χώρο για άσκηση, με τον κωδικό 6. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις ισχύουν μόνο για τα Σαββατοκύριακα.
  • Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη βδομάδα, με έναρξη ορισμένων τάξεων (του Λυκείου), όπως και η επαναλειτουργία εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ