Σάββατο 3 Απρίλη 2021 - Κυριακή 4 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
«ΜΑΤΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Το χρονικό του αγώνα

Οι εργαζόμενοι της «Edilmac» στις 4 Μάρτη ξεκίνησαν έναν αγώνα διεκδικώντας αναβαθμισμένα εργατικά δικαιώματα, αυξήσεις στους χαμηλόμισθους και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Λίγες μέρες πριν, είχε πέσει ένα μεγάλο κομμάτι από την οροφή της στοάς και από τύχη γλίτωσε ο εργαζόμενος που μέχρι πριν 10 λεπτά δούλευε στο σημείο.

Στις 18 Μάρτη ξεκίνησαν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς η εργοδοσία, αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής τους, προχώρησε στην απόλυση - μη ανανέωση της σύμβασης ενός εργαζόμενου, επειδή συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου. Στα αιτήματά τους προστέθηκε η απαίτηση για ανάκληση της απόλυσης.

Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων η «Edilmac» απάντησε χαρακτηρίζοντας τα αιτήματά τους παράνομα. Στη συνέχεια, με πρόσχημα το προσωπικό ασφαλείας, επεδίωκε να υπονομεύει τη συμμετοχή στις στάσεις εργασίας και στις απεργίες, έβαζε τους προϊσταμένους να απειλούν και να δημιουργούν εντάσεις, ενώ κλιμάκωσε την επίθεση προχωρώντας και σε δεύτερη απόλυση - μη ανανέωση σύμβασης εργαζόμενου, επειδή συμμετείχε στις κινητοποιήσεις.

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι συνέχισαν τον αγώνα τους με νέες στάσεις εργασίας την Παρασκευή 26/3, οπότε η εργοδοσία ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στον πρόεδρο και στον γραμματέα του Συνδικάτου.

Στις 30/3 δόθηκε νέα μαζική, μαχητική απεργιακή απάντηση και οι εργαζόμενοι, κόντρα στην επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκρατίας, μέσα από τη συνέλευσή τους εξέφρασαν τη διάθεση για συνέχιση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ