Σάββατο 3 Απρίλη 2021 - Κυριακή 4 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Το ΚΚΕ στήριγμα στην πάλη των εργαζομένων

Σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της Βοιωτίας στέκεται το ΚΚΕ, πρωτοστατώντας στην οργάνωση του αγώνα με τα στελέχη και τα μέλη του στα συνδικάτα και στους άλλους φορείς, αλλά και με την αυτοτελή του δράση σε όλα τα μέτωπα που «καίνε» την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Η δράση και στήριξη του Κόμματος στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, η οποία δεν έλειπε όλα τα προηγούμενα χρόνια, εντάθηκε την περίοδο της πανδημίας. Μέσα από μια σειρά παρεμβάσεις (Ερωτήσεις στη Βουλή, περιοδείες σε δομές Υγείας, ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις), ανέδειξε τις μεγάλες ελλείψεις στα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς και την εγκατάλειψη των δομών ΠΦΥ, καταγγέλλοντας παράλληλα τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, που έναν χρόνο τώρα δεν παίρνει μέτρα για την προστασία του λαού, αρνούμενη να προχωρήσει σε προσλήψεις, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, προμήθεια όλων των διαθέσιμων εμβολίων και άνοιγμα περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων.

Παράλληλα, ανέδειξε τις αιτίες για την κατάσταση αυτή, που είναι η στρατηγική των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, προώθησης της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και υποχρηματοδότησης των δημόσιων δομών, στη λογική του «κόστους - οφέλους». Ξεσκέπασε τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί η θεωρία περί συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας. Ανοιξε τη συζήτηση για το πόσο επικίνδυνη είναι για το λαό η αντιμετώπιση της υγείας ως εμπορεύματος και πώς η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας υποτάσσεται στους ανταγωνισμούς για το κυνήγι του κέρδους από τους μονοπωλιακούς ομίλους, με το λαό να βιώνει τις επιπτώσεις, όπως συμβαίνει με το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του από τις τεράστιες επιπτώσεις της πανδημίας ακόμα και στους λαούς των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, που δείχνουν τα ξεπερασμένα όρια αυτού του συστήματος, και να παλέψει για την ανατροπή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ