Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Εισπρακτικός εκβιασμός

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σα να μην έφταναν οι βιβλικές καταστροφές που προκάλεσαν τα αντίξοα καιρικά φαινόμενα στην αγροτική παραγωγή και στο αγροτικό κεφάλαιο, η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας (ΑΤΕ) - δέσμια της τοκογλυφικής της πολιτικής - εκβιάζει τους αγροτοκτηνοτρόφους με δηλώσεις τους να της εκχωρήσουν μεγάλα ποσοστά από τις επιδοτήσεις που δικαιούνται για να εξοφλήσουν τα δάνειά τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι αγροτοκτηνοτρόφοι και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα επιβίωσης. Αυτό τονίζεται σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Για τον εκβιασμό αυτό, επισημαίνεται στην Ερώτηση, η ΑΤΕ εκμεταλλεύεται την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των επιδοτήσεων των αγροτοκτηνοτρόφων που επέβαλε το υπουργείο Γεωργίας με ατομικό λογαριασμό που υποχρεώνονται να ανοίξουν στην ΑΤΕ όλοι οι δικαιούχοι αγροτοκτηνοτρόφοι.

Ερωτάται λοιπόν ο αρμόδιος υπουργός τι ενέργειες θα κάνει για να σταματήσει τους απαράδεκτους εκβιασμούς της ΑΤΕ προς τους αγροτοκτηνοτρόφους και να μην αποτελεί προϋπόθεση καταβολής των επιδοτήσεων η υπογραφή της επαίσχυντης εξουσιοδότησης των αγροτοκτηνοτρόφων προς την ΑΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ