Τρίτη 6 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»
Στάση εργασίας και διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη

Στάση εργασίας (12 μ. έως λήξη ωραρίου) για τους εργαζόμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» την Πέμπτη 8 Απρίλη έχει κηρύξει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, στη 1 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας. Αντίστοιχο κάλεσμα συμμετοχής στη στάση εργασίας και την παράσταση διαμαρτυρίας απευθύνει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Η κινητοποίηση οργανώνεται καθώς 36.000 εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» βρίσκονται το επόμενο διάστημα αντιμέτωποι με τη λήξη των προγραμμάτων και την απόλυσή τους. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο πρόγραμμα που πετιούνται στην ανεργία αποτελούν, όπως εξηγούν τα σωματεία, κατά κύριο λόγο μακροχρόνια ανέργους και μέλη πολύτεκνων οικογενειών.

«Καμία απόλυση εργαζομένου στην "κοινωφελή εργασία"!», απαιτούν το Συνδικάτο ΟΤΑ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής.

Ακόμα, με την κινητοποίησή τους διεκδικούν να αμείβονται οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» όπως όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, με το μισθολόγιο του Δημοσίου. Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας και της απληρωσιάς για όσους είναι σε καραντίνα, έχει ανασταλεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, είναι γονείς με παιδιά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επίσης, Ασφάλιση, επίδομα ανεργίας για όλους και κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας, ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ