Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για τους τρεις νεκρούς εργάτες στην Εύβοια

Τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και τις συνέπειες της ευρωενωσιακής αντίληψης «κόστους-οφέλους» στους εργαζόμενους και στον λαό αναδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή το θάνατο τριών εργατών και τον τραυματισμό ενός ακόμα σε εργολαβικό συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ στο Γυμνό Εύβοιας.

Οπως αναφέρει η Ερώτηση, «δεν πρόκειται για ένα τυχαίο συμβάν. Λίγους μήνες μετά τις εκτεταμένες και πολυήμερες διακοπές ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας σε περιοχές της Εύβοιας, άλλο ένα τραγικό συμβάν με νεκρούς εργάτες έρχεται να φανερώσει τις αρνητικές συνέπειες για τον λαό από την απελευθέρωση της Ενέργειας και την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής που προωθούν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Θεμέλιοι λίθοι αυτής της πολιτικής που μετατρέπει το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα είναι ο κανονισμός 714/2009 που τροποποιήθηκε πολλές φορές και αναδιατυπώθηκε τελευταία με τον κανονισμό 2019/943 όπως και η οδηγία 2009/72 που ενσωματώθηκε στην εθνική νομοθεσία με τον ν. 4001/2011 και οι κανονισμοί 713/2009 και 1227/2011. Ολες οι κυβερνήσεις και όλες οι διοικήσεις του ΔΕΔΔΗΕ, εφαρμόζοντας αυτές τις οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ, έχουν εργολαβοποιήσει μεγάλο τμήμα των εργασιών του δικτύου, απαξιώνοντας συνεχώς τα συνεργεία και όλα τα τμήματα του ΔΕΔΔΗΕ».

Κάνοντας εκτενή αναφορά στις αντεργατικές - αντιλαϊκές συνέπειες αυτής της πολιτικής, η Ερώτηση καταλήγει: «Πώς τοποθετείται στα αλλεπάλληλα συμβάντα που έχουν άμεση σχέση με την υλοποίηση της κατεύθυνσης της ΕΕ και των κυβερνήσεων για την απελευθέρωση της Ενέργειας και κοστίζουν ζωές εργαζομένων, καταδικάζουν εργαζόμενους να δουλεύουν εκτεθειμένοι σε μεγάλους κινδύνους χωρίς μέτρα προστασίας, ενώ πρόσφατα χιλιάδες άνθρωποι έμειναν εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας χωρίς ρεύμα για μέρες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ