Σάββατο 10 Απρίλη 2021 - Κυριακή 11 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι είναι οι δασικοί χάρτες

Οι δασικοί χάρτες καταρτίζονται με την οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων από τη φωτοερμηνεία ιστορικών και πρόσφατων αεροφωτογραφιών.

Στους δασικούς χάρτες εμφανίζονται οι δασικές και οι μη δασικές εκτάσεις δύο περιόδων: α) Της ιστορικής - παλαιότερης περιόδου, κατά κανόνα του έτους 1945, οπότε έγινε η πρώτη αεροφωτογράφηση της Ελλάδας και β) της σημερινής - πρόσφατης περιόδου, η οποία στηρίζεται στη φωτοερμηνεία των πλέον πρόσφατων αεροφωτογραφιών (οι τελευταίες λήφθηκαν τα έτη 2008 - 2009).

Εκτός από την οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων, στους δασικούς χάρτες εμφανίζονται ακόμη: Τα όρια των οριοθετημένων οικισμών και εγκεκριμένων πολεοδομικών μελετών και ρυμοτομικών σχεδίων. Τα όρια των οικισμών που δεν έχουν οριοθετηθεί με τις ισχύουσες διατάξεις της πολεοδομικής νομοθεσίας, καθώς και των πολεοδομικών μελετών που δεν έχουν εγκριθεί για οποιονδήποτε λόγο. Τα όρια των εποικιστικών εκτάσεων (διανομές). Τα όρια των τελεσίδικων πράξεων χαρακτηρισμού, που έχουν εκδοθεί από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία της περιοχής. Τα όρια των εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί δασωτέες ή αναδασωτέες.

Οι δασικοί χάρτες αναρτώνται μετά τη σύνταξή τους και κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να υποβάλει ενστάσεις και αντιρρήσεις, με το ανάλογο βέβαια κόστος και με αμφίβολη εξέλιξη. Μετά την τελεσίδικη ανάρτηση, η όποια προσβολή γίνεται πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ