Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Στις 20 Απρίλη βγαίνουν ξανά στον δρόμο

Χανιά
Χανιά
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό - Επισιτισμό και τα σωματεία τους την Τρίτη 20 Απρίλη, συνεχίζοντας τον αγώνα για να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας τους. Μετά τις συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες που οργάνωσαν σε μια σειρά περιοχές της χώρας, τα σωματεία σχεδιάζουν τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες με επόμενο σταθμό τις 20 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για τον κλάδο.

«Στις 9 Απρίλη τους δώσαμε το μήνυμα», τονίζουν τα σωματεία σε βίντεο που έχουν ετοιμάσει, με πλάνα από τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα. «Συνεχίζουμε. Οργανώνουμε τον αγώνα σε κάθε περιοχή και χώρο δουλειάς. 20 Απρίλη ξανά στους δρόμους και την Πρωτομαγιά στην απεργία», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν (link για το βίντεο: youtube.com/watch?v=zF-9cPa_LG4).

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 20 Απρίλη στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να διαμορφώσει "υγειονομικά πρωτόκολλα" που να μη θίγουν τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators, των αεροπορικών ομίλων και των αλυσίδων εστίασης, αφήνοντας για μια ακόμη σεζόν τους εργαζόμενους και το λαό στο έλεος της πανδημίας και των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία», τονίζει σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του με το υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της περασμένης Παρασκευής.

«Είναι κατανοητό ότι η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά θέλει να απαλλάξει τους εργοδότες από την υποχρέωση και το κόστος για τα μέτρα προστασίας στους χώρους, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στις πλάτες των εργαζομένων. Αυτό θα το συνδυάσουν με το νέο νομοσχέδιο που μας γυρίζει σε συνθήκες εργασίας του 18ου αιώνα, με την κατάργηση του 8ωρου και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις.

Κινητοποιήσεις σε μια σειρά τουριστικές περιοχές

Από το πρωί μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, σωματεία και εργαζόμενοι προχώρησαν σε συγκεντρώσεις, πορείες και διαμαρτυρίες σε μια σειρά τουριστικές περιοχές της χώρας.

Μαζική κινητοποίηση έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά, από το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού και το Σωματείο Διανομέων. Την κινητοποίηση στήριξαν τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων και Ποτών, ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης και οι σπουδαστές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Χανίων.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα σε Σαντορίνη, Κω, Λάρισα, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Ηλεία, Μεσσηνία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά! (2021-04-07 00:00:00.0)
Στις 9 Απρίλη τον λόγο έχουμε εμείς! (2021-04-06 00:00:00.0)
Στον αγώνα για το εισόδημα, τις θέσεις εργασίας και μέτρα προστασίας (2021-03-25 00:00:00.0)
Στο δρόμο σε όλη τη χώρα στις 9 Απρίλη (2021-03-18 00:00:00.0)
Να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων από το σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (2020-05-28 00:00:00.0)
Μεγάλες συγκεντρώσεις στην Κρήτη για την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους (2020-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ