Τετάρτη 14 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Απέρριψε την πρόταση για τον απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Πλάτες στην κυβέρνηση και επίθεση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις από τους εργατοπατέρες

Απέρριψε χτες, εξαπολύοντας μάλιστα χυδαίες συκοφαντίες ενάντια στα συνδικάτα, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ την πρόταση για κοινή μέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Και αντ' αυτού έσπευσε να «επικυρώσει» τον κυβερνητικό σχεδιασμό για ...αργία την Τρίτη του Πάσχα, με σαφή επιδίωξη να μην δοθεί απεργιακή απάντηση στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα».

Ενδεικτική των επιδιώξεων της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ είναι άλλωστε η τοποθέτηση του προέδρου της, Γ. Παναγόπουλου, ο οποίος σαν να μην έχει πάρει χαμπάρι εδώ κι ένα μήνα ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τη 10ωρη δουλειά και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, έλεγε χτες ότι δεν ...γνωρίζει το περιεχόμενό του. Οτι «εάν και εφόσον χρειαστεί να συζητήσουμε για κινητοποίηση, να δούμε πρώτα το νομοσχέδιο...»! Η ειρωνεία είναι ότι την ίδια ώρα που ο Παναγόπουλος παρίστανε τον ανήξερο, σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εργασίας παρουσίαζε για μια ακόμα φορά το ανατριχιαστικό νομοσχέδιο (βλ. σελ. 10). Εξάλλου, η ίδια η ηγετική ομάδα είχε συνάντηση πρόσφατα με τον υπουργό Εργασίας, όπου την ενημέρωσε αναλυτικά για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο ακόμα «περιμένει να ...δει». Ο δε γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης πρότεινε «διάλογο» με την κυβέρνηση.

Εκεί που για μια ακόμα φορά αποκαλύφθηκε η έχθρα που τρέφουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ για τους ταξικούς αγώνες και τα συνδικάτα είναι όταν ο Γ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη απεργία της 26ης Νοέμβρη. Ο επικεφαλής της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ έφτασε να χαρακτηρίζει την απεργία «γελοιότητα» και «γελοίες» τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που πήραν την αγωνιστική πρωτοβουλία, σε μια περίοδο που η εργοδοσία ξεσαλώνει με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν άφησε ...αχρησιμοποίητο ούτε το εμετικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η λαϊκή διεκδίκηση είναι υπεύθυνη για τη διασπορά του κορονοϊού. Μπορεί δηλαδή η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να βάζει πλάτες μαζί με την κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο στην εργοδοτική ασυδοσία και τα «πρωτόκολλα - λάστιχο» στους χώρους δουλειάς, όμως χτες έριχνε την ευθύνη στους εργαζόμενους, λέγοντας πως «οι αγώνες και οι διαδηλώσεις παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων» (!), αναπαράγοντας δηλαδή με άλλα λόγια το κυβερνητικό «μότο» ότι «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ