Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Παρέμβαση για τα προβλήματα των ασκούμενων δικηγόρων

Κινητοποίηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, απαιτώντας να δοθεί λύση στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την αναβολή των εξετάσεων των ασκούμενων δικηγόρων. Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα 12/4 κινητοποίηση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατά την οποία το Σωματείο έθεσε το αίτημα να αποκτήσουν όλοι οι ασκούμενοι την άδεια άσκησης του επαγγέλματος χωρίς εξετάσεις.

Σκοπός της χτεσινής κινητοποίησης ήταν να τεθεί το ίδιο ζήτημα στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, που είναι αρμόδια να προχωρήσει στις αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις. Αντιπροσωπεία το Σωματείου θα συναντηθεί τελικά με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου την Τετάρτη 21/4.

«Οι εξελίξεις γύρω από τα δικαιώματα των ασκούμενων συναδέλφων στις συνθήκες της πανδημίας επιβεβαιώνουν πανηγυρικά ποιος κερδίζει και ποιος χάνει τελικά από τον αναχρονιστικό θεσμό της άσκησης. Μόνοι κερδισμένοι είναι οι εργοδότες μας, οι δικηγορικές εταιρείες και οι μεγαλοδικηγόροι, που απολαμβάνουν ένα διαρκώς ανανεούμενο, "ευέλικτο" επιστημονικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα, για τις ανάγκες της κερδοφορίας τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ