Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διασπορά του ιού σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα

Ανεξέλεγκτα συνεχίζεται η διασπορά του κορονοϊού σε εργασιακούς χώρους της Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα στις περιοχές με εργοστάσια και μεγάλες επιχειρήσεις όπως τα Οινόφυτα και το Σχηματάρι, όπου παρά το ότι βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» σχεδόν τρεισήμισι μήνες, τα κρούσματα δεν μειώνονται.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι το εργοστάσιο της «General Mills» στα Οινόφυτα, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας την τελευταία βδομάδα έχουν καταγραφεί 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αντιμετώπιση της διασποράς, ενώ σημειώνει ότι τα όποια μέτρα προστασίας ακυρώνονται μπροστά στις ανάγκες της παραγωγής. Τονίζει επίσης ότι «ήδη ένας συνάδελφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ έχουν βρεθεί θετικοί εργαζόμενοι που έχουν και άλλα σοβαρά χρόνια υποκείμενα νοσήματα και με ευθύνη της διοίκησης δεν είχαν σταλεί έγκαιρα στο σπίτι τους».

Στο πλαίσιο αυτό, το Συνδικάτο απαιτεί διενέργεια τεστ σε όλο το προσωπικό ανά εβδομάδα, απολύμανση από εξωτερικό ειδικό συνεργείο σε όλους τους χώρους του εργοστασίου, καθώς και δημιουργία αξιοπρεπών υποδομών που να εξασφαλίζουν την προστασία της υγείας και την ξεκούραση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ