Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ Ν. ΠΑΠΠΑ
Τηλεοπτικές άδειες και επιχειρηματικά παιχνίδια

Με την κατάθεση του Κ. Τόμπρα, οικονομολόγου και διαμεσολαβητή του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, άρχισε χτες και επίσημα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος του πρώην υπουργού και σημερινού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών (υπόθεση Καλογρίτσα).

Ο Κ. Τόμπρας είναι το πρόσωπο που έφερε σε επαφή τον Καλογρίτσα με τη μεγάλη κατασκευαστική αραβική εταιρεία CCC, της οποίας ως εκπρόσωποι εμφανίζονται οι Φουάντ και Σάμερ Χούρι, για την αγορά τηλεοπτικής άδειας. Οπως φέρεται να ανέφερε στην Επιτροπή ο μάρτυρας κατά την εισηγητική του κατάθεση, «η CCC είναι γεωπολιτικός και γεωοικονομικός φορέας παγκόσμιου βεληνεκούς. Εχει δικές της τράπεζες», έδειξε ενδιαφέρον για συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και απόκτηση καναλιού και ήθελε «εταιρεία φιλική προς την κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι».

Φέρεται να είπε ακόμα ότι ο ίδιος αφού έκανε μια «έρευνα αγοράς» και είχε απευθυνθεί αρχικά σε άλλους δύο επιχειρηματίες, τελικά έφερε σε επαφή την αραβική εταιρεία με τον Χρ. Καλογρίτσα, γιατί ήταν αυτός που «μπορούσε». Ο Κ. Τόμπρας, σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την (κατά τ' άλλα απόρρητη) Επιτροπή, δεν έδωσε το «παρών» με φυσική παρουσία σε συνάντηση μεταξύ του Ν. Παππά με των εκπροσώπων της CCC και πως απλά συμμετείχε σε κοινή τηλεφωνική συνομιλία όταν οι Χούρι - Καλογρίτσας επισκέφτηκαν τον Ν. Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να τεθούν ερωτήσεις από βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ