Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Διεκδικούν την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες Σωματεία και Φορείς του Μενιδίου έξω από την πύλη του Κέντρου Υγείας Αχαρνών στο Ολυμπιακό Χωριό, καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη υποβάθμισή του, όπως και τα σχέδια μετατροπής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Αγιοι Ανάργυροι» σε νοσοκομείο μιας νόσου. Οι εργαζόμενοι μοίρασαν την ανακοίνωσή τους και ενημέρωναν συναδέλφους τους που πήγαιναν στο Κέντρο για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που εν μέσω πανδημίας αφήνει υποστελεχωμένες τις δημόσιες δομές Υγείας και ενισχύει ποικιλόμορφα τους εμπόρους της Υγείας, όπως συμβαίνει και στο συγκεκριμένο ΚΥ, που συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την πολυκλινική της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), με την κάλυψη των λεγόμενων Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Την άθλια αυτή πραγματικότητα κατήγγειλε και ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, πνευμονολόγος εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μενιδίου, που απήθυνε σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση. Εκ μέρους των φορέων που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία μίλησε ο Μάρκος Αλεξίου, ενώ χαιρέτισε και η Μαρία Σφυρή, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής «Σωκράτης».

Οι φορείς που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση διατύπωσαν τις διεκδικήσεις τους για επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση, στελέχωση του ΚΥ και να περάσει η Πολυκλινική άμεσα στο ΕΣΥ, αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης του δήμου με το Κέντρο Υγείας, ένταση των ρυθμών εμβολιασμού. Επίσης, ειδική φροντίδα για τις πιο ευπαθείς ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά με ειδικά ενημερωτικά - διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που μένουν και στους χώρους που συχνάζουν, δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, στοχευμένα ιδιαίτερα στους μεγάλους χώρους δουλειάς.

Συνεχίζεται ο αγώνας για να επαναλειτουργήσει το «Θριάσιο» ως γενικό νοσοκομείο

Στο μεταξύ, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, συνεχίζεται ο αγώνας του Σωματείου του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, συνδικάτων και φορέων της Δυτικής Αττικής για την επαναλειτουργία του ΓΝΕ «Θριάσιου» ως Γενικού Νοσοκομείου, την ενίσχυσή του, καθώς και των Κέντρων Υγείας της Δυτικής Αττικής, με επείγουσες προσλήψεις προσωπικού. Η νέα κινητοποίηση, σε συνέχεια της απεργίας που πραγματοποιήθηκε στο Θριάσιο Πεδίο την περασμένη Δευτέρα, αποφασίστηκε σε σύσκεψη σωματείων που πραγματοποιήθηκε χτες στην Ελευσίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ