Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Προσπάθεια υποβάθμισης των αντιδράσεων από την κυβέρνηση

Ολοκληρώνονται μεθαύριο οι γενικές συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας που συζητούν πρόταση του ΔΣ της ΔΟΕ για απεργία μέσα στο Φλεβάρη, ενώ το Σάββατο 26 του Γενάρη θα γίνει η ολομέλεια προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων κατά την οποία θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία για τις 8 του Φλεβάρη έχει ήδη αποφασίσει η ΟΛΜΕ. Αιχμή των αιτημάτων των εκπαιδευτικών είναι ο νόμος για την αξιολόγηση που ψηφίστηκε προχτές το βράδυ στη Βουλή, καθώς και τα πάγια εκπαιδευτικά και οικονομικά αιτήματα.

Στο μεταξύ, σε προσπάθεια υποβάθμισης των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική επιδόθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις καθηγητών, δασκάλων και εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΕΙ και ΤΕΙ είπε ότι «στο χώρο της Παιδείας δεν υπάρχουν ενιαία αιτήματα για κινητοποιήσεις». Οπως είπε, καθένα από τα αιτήματα αυτά «αντιμετωπίζεται μέσα από τις πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργού Παιδείας», οι οποίες είναι «ιδιαίτερα σημαντικές και σε θετική κατεύθυνση» και «μέσα στα όρια βέβαια του δυνατού και πάντοτε με βάση τη γενική κατεύθυνση και την πολιτική μας για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της αξιολόγησης, η οποία έχει καταδικαστεί από τους εκπαιδευτικούς και με τη συμμετοχή στην κινητοποίηση της περασμένης βδομάδας, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι «η αξιολόγηση είναι προς το συμφέρον των καθηγητών, προς το συμφέρον των παιδιών μας και του εκπαιδευτικού συστήματος». Προσπάθησε έτσι να καμουφλάρει την παραπέρα χειραγώγηση και τον ασφυκτικό έλεγχο όλης της εκπαίδευσης για την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων και το άνοιγμα του δρόμου για την παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ