Σάββατο 17 Απρίλη 2021 - Κυριακή 18 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέο πολύνεκρο φονικό στην Ινδιανάπολη

Διαστάσεις «επιδημίας» παίρνουν τα επεισόδια πολύνεκρων πυροβολισμών (mass shootings) στις ΗΠΑ. Τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε αποθήκες της ταχυδρομικής εταιρείας «FedEx» Μίραμπελ Ρόουντ της Ινδιανάπολης, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, ένοπλος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους, τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους έξι και στη συνέχεια έβαλε τέλος και στη δική του ζωή.

Τα κίνητρα αλλά και βασικά στοιχεία της ταυτότητας του δράστη παρέμεναν άγνωστα για πολλές ώρες. Πρόκειται ωστόσο για το τρίτο φονικό περιστατικό ένοπλης βίας στην Ινδιανάπολη από την αρχή του χρόνου, αλλά και το δεύτερο μετά από ανάλογη επίθεση νεαρού κατά κέντρων αισθητικής Αμερικανών ασιατικής καταγωγής στην Ατλάντα τον περασμένο Μάρτη, με επίσης 8 νεκρούς.

Θάνατος 13χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού

«Βαρέλι δίχως πάτο» είναι ταυτόχρονα και η αστυνομική και ρατσιστική βία στις ΗΠΑ. Μερικές ώρες νωρίτερα από το φονικό στην Ινδιανάπολη, δημοσιοποιήθηκε βίντεο από κάμερα στολής αστυνομικού που σκότωσε στο Σικάγο πριν μερικές μέρες τον μόλις 13 χρονών Ανταμ Τολέδο. Από το εν λόγω βίντεο, καθώς και από άλλες κάμερες κλειστού κυκλώματος, φαίνεται ο 13χρονος, μετά από πεζή καταδίωξη, να σταματά και να σηκώνει ψηλά τα άδεια του χέρια όπως του ζητά ο αστυνομικός, ο οποίος παρ' όλα αυτά τον πυροβολεί θανάσιμα στο στήθος. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο 13χρονος οπλοφορούσε όταν σκοτώθηκε, ωστόσο από τα βίντεο φαίνεται καθαρά να πετά στο έδαφος ό,τι κρατούσε και να σηκώνει τα χέρια του χωρίς να κρατά τίποτα σε αυτά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ