Παρασκευή 23 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Οι συμβάσεις τους έληξαν, ο αγώνας συνεχίζεται

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο για το δικαίωμά τους στη δουλειά πραγματοποίησαν για μια ακόμα φορά χτες το πρωί οι απολυμένοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών, των εφοριών και άλλων υπηρεσιών του, στέλνοντας μήνυμα πως ο αγώνας δεν τελείωσε μαζί με τις συμβάσεις αλλά συνεχίζεται. Οι περίπου 150 συμβασιούχοι βρέθηκαν στην ανεργία στα τέλη Μάρτη, μετά από χρόνια δουλειάς με το αισχρό καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τα αιτήματά τους.

Το υπουργείο «μας πετάει στο δρόμο αρνούμενο να υλοποιήσει το αίτημά μας για συνέχιση της εργασίας μας», υπενθύμισε η Τζένη Μπάλα εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων. Μετά τις απολύσεις, εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν εκτός από τις καθημερινές κινητοποιήσεις και σε ασφαλιστικά μέτρα. Κατά την εκδίκασή τους το δικαστήριο εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή με την οποία ορίζει την επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά μέχρι το τέλος Ιούνη. «Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα του αγώνα και της μαχητικής μας παρουσίας έξω από το υπουργείο», τόνισε, πρόσθεσε ωστόσο πως μετά το τέλος του Ιούνη οι εργαζόμενες «θα είμαστε και πάλι υποψήφιες άνεργες».

«Απαιτούμε το δίκιο μας. Απαιτούμε να ζήσουμε από τη δουλειά μας», ξεκαθάρισε. Οπως κατήγγειλε, υπάρχουν συμβασιούχοι που δουλεύουν πάνω από δέκα χρόνια, σε δύσκολες συνθήκες και ανθυγιεινό επάγγελμα, ενώ πολλές εργαζόμενες βρέθηκαν άνεργες λίγα χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή τους. Την ίδια στιγμή, οι ανάγκες καθαριότητας σε σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημόσια κτίρια και υπηρεσίες είναι μεγάλες και δεν καλύπτονται. «Εμείς εδώ ξεκινήσαμε έναν αγώνα. Αυτόν τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε για να διεκδικήσουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά», σημείωσε, ευχαρίστησε όλα τα σωματεία που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους και τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η αλληλεγγύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ