Τρίτη 27 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Επιμένουν στον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΚΕΓ

Επιμένουν στον αγώνα τους οι εργαζόμενοι των Προγραμμάτων και των Δομών της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Εργου (ΔΕΚΕΓ) του δήμου Γρεβενών. Οι εργαζόμενοι, που θα αναγκαστούν να περάσουν και το Πάσχα απλήρωτοι, όπως είχε γίνει και στις γιορτές των Χριστουγέννων, συνεχίζουν τον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων 5 και πλέον μηνών, κόντρα στους εμπαιγμούς κυβέρνησης και δημοτικής αρχής, όπως και τις απειλές που δέχονται από τη δημοτική αρχή για εκδικητικές απολύσεις.

Παράλληλα, διεκδικούν την επαναφορά των Συμβάσεων Εργασίας από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, όπως ήταν τον Αύγουστο 2020, πριν περιοριστούν στο 50% αυθαίρετα και παράνομα, την εξασφάλιση μόνιμης διοικητικής υποστήριξης της επιχείρησης κυρίως με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (άμεσα λόγω Covid-19), είτε με προσωπικό του δήμου, τη χορήγηση ΜΑΠ, την ενίσχυση με υλικοτεχνική υποδομή των προγραμμάτων, την ανασυγκρότηση της διοίκησης της ΔΕΚΕΓ και την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το δήμο και το κράτος για την απρόσκοπτη και καλύτερη λειτουργία της.

Στο πλαίσιο κινητοποίησης την περασμένη Παρασκευή, έξω από το δημαρχείο Γρεβενών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Γρεβενών, Βασίλης Καραμήτρος, μεταξύ άλλων δήλωσε πως τα αιτήματα των εργαζομένων, τα οποία έχουν θέσει στη διοίκηση της ΔΕΚΕΓ από τον Σεπτέμβρη του 2020 και στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών από τον Οκτώβρη του 2020, παραμένουν εντελώς άλυτα.

Πρόσθεσε πως και στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στ. Πέτσα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Γρεβενά, οι εργαζόμενοι έλαβαν ως απάντηση «μία από τα ίδια», σημειώνοντας πως «μας παρέπεμψε στις λύσεις που θα δώσει ο δήμαρχος, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, τα υπόλοιπα δε τα χαρακτήρισε "θεσμικά" και τα παρέπεμψε για επίλυση στο μέλλον».

«Οι εργαζόμενοι ξαναβγήκαν στους δρόμους», πρόσθεσε, καθώς αν και έχει ψηφιστεί μια πίστωση των 100 χιλιάδων ευρώ, υπάρχει αμφιβολία για το πότε θα φτάσουν αυτά τα χρήματα στις τσέπες των εργαζομένων λόγω έλλειψης διοικητικού προσωπικού στη ΔΕΚΕΓ.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ

Παράλληλα, την ίδια μέρα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης κατέθεσαν ως Αναφορά στον υπουργό Εσωτερικών τα υπομνήματα με τα αιτήματα των εργαζομένων στη ΔΕΚΕΓ και του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Γρεβενών, στα οποία απαιτούν να δοθεί λύση σε πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ