Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΑΓΓΑΙΟΥ
Η δημοτική αρχή καλύπτει εκλεγμένο σύμβουλο υμνητή της χούντας

Τη στάση της διοίκησης του δήμου Παγγαίου καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την κάλυψη που πρόσφερε ο δήμαρχος, Φ. Αναστασιάδης, σε δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του για την υμνητική στη χούντα ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την 21η Απρίλη.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου στις 26 Απρίλη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και άλλες παρατάξεις ζήτησαν από τον δήμαρχο και την παράταξή του να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Γ. Στάμου.

Ο δήμαρχος όχι μόνο αρνήθηκε να καταδικάσει την πράξη αυτή και πρόσφερε πλήρη κάλυψη στον σύμβουλό του, αλλά και «με ένα λογύδριο περί "δημοκρατίας" όπου τάχα "χωράνε όλες οι απόψεις" έδωσε κάλυψη στους υμνητές της χούντας, στους ιδεολογικούς απογόνους των ναζί», ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι απόψεις του ήταν από πριν εν γνώσει του όταν τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο, όπως ήταν γνωστές και σε άλλες παρατάξεις που τον βολιδοσκοπούσαν.

Στη συνέχεια, θέλοντας να μείνουν αναπάντητα τα όσα προκλητικά είπε στην τοποθέτησή του, δεν επέτρεψε να γίνουν δευτερολογίες από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποχώρησε από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας τόσο τη χουντική ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου όσο και τη στάση της δημοτικής αρχής.

«Φυσικά ο δήμαρχος Παγγαίου δεν πρωτοτυπεί», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παγγαίου. «Ακολουθεί τη δοκιμασμένη συνταγή της εκκόλαψης του αυγού του φιδιού. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να ξεχάσουν ότι πριν από περίπου μια 10ετία όλα τα αστικά κόμματα, με το πρόσχημα της "δημοκρατίας", πρόσφεραν κάλυψη σε μια εγκληματική φασιστική οργάνωση που λίγο καιρό πριν έκλαιγαν στα δικαστήρια ή κρύβονται ακόμα σαν "γνήσια παλικάρια" στα λαγούμια τους. Δεν θα ξεχάσουν τα αστικά ΜΜΕ, που τους παρουσίαζαν σαν μια "δυναμική διαφορετική άποψη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ