Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησε τον Κέρι

Τα λεγόμενα Διεθνή Βραβεία Φιλελληνισμού «Lord Byron» για το 2021 απένειμε χτες, σε διαδικτυακή εκδήλωση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον πρώην γερουσιαστή και υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ (και πλέον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή) Τζ. Κέρι, τον πρώην υπουργό της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζ. Λανγκ και τον Ελβετό τραπεζίτη Σ. Πικτέ.

Τον Κέρι προσφώνησε ο Κυρ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι στο πρόσωπό του η Ελλάδα τιμά τον πρόγονό του, Thomas Lindall Winthrop (πρόεδρος του Φιλελληνικού Κομιτάτου της Βοστόνης), «αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στη γέννηση της ελεύθερης Ελλάδος».

Φυσικά με την επίκληση και διαφόρων ανιστόρητων αναφορών, δεν έλειψε το λιβάνισμα - πρόκληση για όλους τους λαούς που έχουν μακελέψει, για την τάχα «διαρκή προσήλωση των ΗΠΑ στην ιδέα της ελευθερίας», αλλά και συγκεκριμένα για τον ίδιο τον Κέρι που, κατά τον πρωθυπουργό, στη διάρκεια της θητείας του ως ο 68ος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εργάστηκε για «τη διεθνή συμφιλίωση και την πολυμερή συναντίληψη», και συστηματικά προωθούσε «τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης». Αυτά για τον Αμερικανό ΥΠΕΞ που επί των ημερών του έγινε η επέμβαση των ΗΠΑ και των υπολοίπων στη Συρία και στην Ουκρανία, συνεχίστηκαν οι επεμβάσεις σε Μ. Ανατολή και Αφρική, όπως και τα «παζάρια» στις πλάτες των λαών.

«Και υπό τον νέο του ρόλο στο θέμα του κλίματος, είμαι σίγουρος πως ο κ. Κέρι θα φέρει ενέργεια, αποφασιστικότητα και εν τέλει επιτυχία στη σημαντικότερη μακροπρόθεσμη πρόκληση της εποχής μας, ήτοι της υπερθέρμανσης του πλανήτη», συνέχισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας επίσης ότι Ελλάδα και ΗΠΑ στέκονται μαζί στη «μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής», όπως βαφτίζονται οι «πράσινες» μπίζνες του κεφαλαίου, που μεταξύ άλλων βάζουν και στο στόχαστρο το περιβάλλον, ενώ αποτελούν «νέο πεδίο» σφοδρών ανταγωνισμών που πληρώνουν οι λαοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ