Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΓΑ.-- Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά σε «παράνομο» τουριστικό ξενώνα στο κέντρο της πρωτεύουσας της Λετονίας, με τον δήμαρχο της πόλης να δεσμεύεται ότι θα κλείσει τέτοιου είδους καταλύματα. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο ξενώνας, που λειτουργούσε σε διαμέρισμα κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, χρησιμοποιούνταν κυρίως από ξένους, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πέθανε χτες σε ηλικία 90 ετών ο Αμερικανός αστροναύτης Μάικλ Κόλινς, ο οποίος συμμετείχε στη διαστημική αποστολή «Apollo 11», που μετέφερε τους πρώτους ανθρώπους στη Σελήνη. Στις 20/7/1969 ο Κόλινς ήταν ο αστροναύτης που ορίστηκε να παραμείνει στο διαστημικό σκάφος ενόσω οι συνάδελφοί του, Νιλ Αρμστρονγκ και Μπαζ Ολντριν, έκαναν τα πρώτα ανθρώπινα βήματα στο φεγγάρι.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Η Αρλίν Φόστερ ανακοίνωσε χτες ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) και τη θέση της «πρώτης υπουργού» της Βόρειας Ιρλανδίας. Είχε προηγηθεί η υπογραφή επιστολής από την πλειοψηφία των βουλευτών του DUP, με την οποία ζητούσαν να διεξαχθεί συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Φόστερ, εν μέσω της δυσαρέσκειας που έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί της στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ