Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Στην κορυφή της Ευρώπης οι γυναίκες του Ολυμπιακού

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, νικώντας 7-6 την ουγγρική Ντουναϊσβάρος στον τελικό του Φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας, που έγινε στη Βουδαπέστη. Είναι ο δεύτερος τίτλος στη διοργάνωση για τον Ολυμπιακό μετά το 2015, ενώ έχει στην τροπαιοθήκη του και δύο Κύπελλα Λεν Τρόφι. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι με τα τέσσερα ευρωπαϊκά τρόπαια στα οποία έφτασε, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού είναι πλέον η πολυνίκης του συλλόγου στη σχετική λίστα, ξεπερνώντας τις ανδρικές ομάδες πόλο και μπάσκετ, που έχουν από τρία.

Ξεπέρασαν και τις δυσκολίες

Η νίκη στον τελικό για τις γυναίκες του Ολυμπιακού αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας εξαιρετικής πορείας στη διοργάνωση, ειδικά στην τελική φάση του Φάιναλ 4, όπου κλήθηκαν να ξεπεράσουν πλήθος προβλημάτων προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αγωνιστική απραξία για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των παρατεταμένων μέτρων αναστολής στον ελληνικό αθλητισμό λόγω πανδημίας. Σημειωτέον, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς ξένες παίκτριες στη σύνθεσή του.

Εδειξε χαρακτήρα στο Φάιναλ 4

Στους αγώνες της Βουδαπέστης οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη κατάφεραν να δείξουν χαρακτήρα στις δύο δύσκολες αποστολές σε ημιτελικό και τελικό, όπου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο πολύ ισχυρές ομάδες και μάλιστα προερχόμενες και οι δύο από τη διοργανώτρια Ουγγαρία. Πρώτα ο Ολυμπιακός νίκησε 9-8 την Ουίπεστ σε έναν ημιτελικό ιδιαίτερα αμφίρροπο και «κλειστό», με τις ερυθρόλευκες να παίρνουν τη νίκη - πρόκριση χάρη σε γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου λίγο πριν τη λήξη.

Ανάλογη μάχη δόθηκε και στον τελικό με την Ντουναϊσβάρος, όπου ο Ολυμπιακός και η ουγγρική ομάδα εναλλάσσονταν στο προβάδισμα στο σκορ καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στην κρίσιμη τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση: Η άμυνά τους άφησε τις παίκτριες της ουγγρικές ομάδες χωρίς γκολ σε όλο το οκτάλεπτο και στην απέναντι πλευρά της πισίνας η Βάσω Πλευρίτου σκόραρε, δίνοντας τη νίκη και το τρόπαιο στον Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-4, 6-6, 7-6.

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ. 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β. 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Ντουναϊσβάρος (Μίχοκ): Μαγιάρι, Σίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαχιέου, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζίγκλερ, Μούσι, Μπρεζόφσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ