Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 1987
Καταγγελίες Μαρτσιουλιόνις για το Ευρωμπάσκετ του '87

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Λιθουανός μπασκετμπολίστας Σαρούνας Μαρτσουλιόνις σε συνέντευξή του σε ισπανικό περιοδικό, καθώς στο κομμάτι για το Ευρωμπάσκετ 1987 της Αθήνας κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας από την ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, πριν από τον τελικό του ΣΕΦ μεταξύ Ελλάδας και ΕΣΣΔ ο ίδιος και οι συμπαίκτες του προσεγγίστηκαν από «κάποιους Ελληνες» οι οποίοι επιχείρησαν να τους δωροδοκήσουν με αντάλλαγμα την ήττα της σοβιετικής ομάδας. Διευκρίνισε βέβαια ο Μαρτσιουλιόνις ότι κανένας από την ομάδα δεν δέχτηκε χρήματα, το όλο θέμα όμως προκάλεσε αναστάτωση και η τεχνική ηγεσία το χειρίστηκε με λάθος τρόπο. Πιστεύει δε ότι αν είχε συζητηθεί ανοιχτά το συμβάν, η ομάδα της ΕΣΣΔ θα βρισκόταν σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση στον τελικό και δεν θα έχανε το τρόπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας ο Μαρτσιουλιόνις έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ και απόντος του σπουδαίου Αρβιντας Σαμπόνις - ο οποίος ήταν τραυματίας - έκλεψε τις εντυπώσεις.

Στα όσα δήλωσε ο Λιθουανός απάντησε ο Παναγιώτης Φασούλας, βασικό μέλος της Εθνικής Ελλάδας το 1987. Η «αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ έκανε λόγο για «μικροψυχία» και «συκοφαντίες» από μέρους του Μαρτσιουλιόνις, ενώ του θύμισε και τις δύο επιτυχίες της Εθνικής κόντρα στην επίσης σπουδαία τότε ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και σε άλλους αντιπάλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ