Πέμπτη 6 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Συνεχίζουν την πολύμορφη δράση για τα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή

Από προηγούμενες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών στη Θεσσαλία
Από προηγούμενες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών στη Θεσσαλία
Συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και 14 μήνες καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, καθώς και για τις δράσεις που οργανώνουν, έδωσαν, χτες, το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, η Πανθεσσαλική Ενωση Επαγγελματιών Μουσικών, μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Λευτέρης Γάλλος, μεταξύ άλλων επισήμανε: «Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει δώσει το επίδομα από το μητρώο καλλιτεχνών για Μάρτη - Απρίλη αφήνοντας στο έλεος χιλιάδες συναδέλφους αυτόν το μήνα, μέσα στο Πάσχα. Διεκδικούμε την ενίσχυση του συνόλου των εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης». Σημείωσε ακόμα την ανάγκη να ανοίξουν όλοι οι χώροι Πολιτισμού και Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση του 8ωρου. Υπαρξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε κάθε χώρο και επαναφορά της υποχρεωτικότητάς της.

Η Χριστίνα Γερωνυμάκη, εκ μέρους της Πανθεσσαλικής Ενωσης Επαγγελματιών Μουσικών, στάθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει τη ζωντανή μουσική στους χώρους εστίασης, τονίζοντας πως «διεκδικούμε το αυτονόητο: Τις δουλειές και τις ζωές μας».

Τέλος, η καθηγήτρια εικαστικών και εκπρόσωπος του ΕΕΤΕ, Αναστασία Γιαλαμά, αναφερόμενη στην κατάργηση μαθημάτων καλλιτεχνικής παιδείας από το σχολείο, υπενθύμισε ότι η Τέχνη είναι δικαίωμα και ανάγκη όλων.

Οι καλλιτέχνες και δημιουργοί απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις. Το ΕΕΤΕ καλεί στην κινητοποίηση του Σαββάτου και το Παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9 Μάη στις 7 μ.μ. μπροστά στο Θέατρο του Μύλου με θέμα: «Αποτίμηση της πολύμορφης δράσης μας, η "επόμενη μέρα" στον κλάδο και οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε». Ακόμα, στο κανάλι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο YouTube έχει ανέβει βίντεο - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά, στο οποίο συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καθώς και μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Συναυλία - αφιέρωμα στην Πρωτομαγιά

Στο μεταξύ, διαδικτυακή συναυλία - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά θα παρουσιάσει σήμερα, Πέμπτη 6 Μάη στις 21.00, μέρα απεργίας, το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με τη συμμετοχή πολλών Κρητικών μουσικών. Η συναυλία θα παρουσιαστεί στο νέο κανάλι του Σωματείου στο YouTube (Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Παράρτημα Κρήτης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ