Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Πράσινο φως για «υψηλόβαθμες» απολύσεις

ΡΩΜΗ.--

Με την υιοθέτηση νόμου από το ιταλικό Κοινοβούλιο λύνονται τα χέρια στην κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ώστε να προχωρήσει σε απολύσεις περίπου 500 ανώτατων αξιωματούχων της χώρας, τους οποίους είχε διορίσει η προηγούμενη κεντρο-αριστερή κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο αυτό, που αφορά δημόσιους υπαλλήλους «πρώτης κατηγορίας», δηλαδή γενικούς γραμματείς και γενικούς διευθυντές υπουργείων ή κρατικών επιχειρήσεων, επιτρέπει την «ακύρωση» όλων των διορισμών της κυβέρνησης του Τζουλιάνο Αμάτο. Το μέτρο μπορεί να περιλαμβάνει και διευθυντές επιχειρήσεων, όπως οι ιταλικές τηλεπικοινωνίες ΡΤΤ και η Alitalia.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη όσον αφορά στα πεπραγμένα της ιταλικής κυβέρνησης, ο ηγέτης του νεοφασιστικού κόμματος και εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Τζανφράνκο Φίνι, αναμένεται να είναι ο εκπρόσωπος της Ιταλίας, στη νεοσύστατη «Συνέλευση» της ΕΕ, υπό τον Ζισκάρ Ντ' Εστέν, που θα αρχίσει τις εργασίες της στις 28 Φλεβάρη. Σύμφωνα με την ιταλική «La Reppublica», ο Φίνι αφενός θα εγγυάται με τον τρόπο αυτό τη μέγιστη δυνατή αντιπροσώπευση της Ιταλίας στη Συνέλευση και αφετέρου θα κάνει ένα σημαντικό βήμα για την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών. Ομως ο διορισμός αυτός, έχει προκαλέσει τις σοβαρές και σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμης της ιταλικής Αριστεράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ