Πέμπτη 6 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Παραπέμπει σε ΕΔΕ για την αυτοκτονία φαντάρου

Στη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διεξάγεται από το ΓΕΣ παρέπεμψε το υπουργείο Αμυνας, απαντώντας στις Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην αυτοκτονία φαντάρου ο οποίος υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα.

Ο στρατιώτης αυτοκτόνησε ενώ βρισκόταν με άδεια στον τόπο γέννησής του στην Κεφαλονιά.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε δύο Ερωτήσεις στη Βουλή. Επίσης έγιναν παρεμβάσεις στο στρατόπεδο στην Πάτρα από τις δυνάμεις του Κόμματος, για να διερευνηθούν οι αιτίες που οδήγησαν τον νέο στο απονενοημένο διάβημα.

«Υπάρχουν δημοσιεύματα και τοποθετήσεις που λένε ότι ο εκλιπών δέχτηκε ψυχολογική βία κατά τη διάρκεια της θητείας του, σε μονάδα στον Εβρο και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Πάτρα. Επίσης ότι στις μονάδες αυτές υποχρεώθηκε να κάνει υπηρεσίες και να φέρει όπλο, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ιατρική γνωμάτευση με σχετικό χαρακτηρισμό για την αποφυγή τους», σημειώνεται μεταξύ άλλων στις Ερωτήσεις του Κόμματος.

Τελικά, μετά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΚΚΕ, το υπουργείο Αμυνας απάντησε γραπτώς, παραπέμποντας στην ΕΔΕ που διενεργείται. Σύμφωνα με το υπουργείο, «παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης για τη διενέργεια της ΕΔΕ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη». Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως «η Στρατιωτική Υπηρεσία διερευνά σε βάθος όλες τις υποθέσεις απώλειας ζωής προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με την απαρέγκλιτη τήρηση των κείμενων διατάξεων και των θεσμικών κειμένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ