Πέμπτη 6 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Ενδοαστικές ζυμώσεις για αναζήτηση πρωθυπουργού

Εντείνονται τα παζάρια στο Ισραήλ, μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου να συγκροτήσει νέα κυβέρνηση έως την Τρίτη.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Ρ. Ρίβλιν, πραγματοποίησε χτες συναντήσεις με τους ηγέτες κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, ενώ έδωσε διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του κόμματος «Yesh Atid», Γ. Λάπιντ.

Εάν οι διερευνητικές εντολές του Προέδρου δεν καρποφορήσουν, τη διαδικασία θα αναλάβει η Βουλή. Εάν ούτε αυτό οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε δεν αποκλείεται να διεξαχθούν για πέμπτη φορά σε δύο χρόνια νέες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, πιθανότατα το Σεπτέμβρη.

Αντιδράσεις για την έξωση Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ

Παράλληλα, εξελίσσεται η προσπάθεια Εβραίων εποίκων να πάρουν τα σπίτια δεκάδων Παλαιστινίων στη συνοικία Σέικχ Τζαράχ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, με διάφορα προσχήματα. Χτες ο Μ. Ντέιφ, ηγετικό στέλεχος της ένοπλης πτέρυγας της «Χαμάς», εμφανίστηκε με δημόσια δήλωση για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, προειδοποιώντας τις ισραηλινές κατοχικές αρχές ότι θα πληρώσουν «βαρύ τίμημα» εάν προχωρήσουν αυτές τις εξώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ