Πέμπτη 13 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε απόγνωση οι επαγγελματίες της Εστίασης στο Δαμάσι

Την απόγνωσή τους για το γεγονός ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 3ης Μάρτη στα καταστήματά τους εκφράζουν επαγγελματίες της Εστίασης από το Δαμάσι, που περιμένουν από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Οπως τονίζουν στον «Ριζοσπάστη», «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μετά τους σεισμούς είναι μεγάλα. Πολλά καταστήματα έπαθαν μεγάλες ζημιές που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα, οι συμπολίτες μας είναι σε κακή οικονομική κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα, επειδή εδώ και καιρό είχαμε κλειστά τα μαγαζιά μας, αντιμετωπίζουμε σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, τα χρέη να έχουν συσσωρευτεί και τις καθημερινές υποχρεώσεις, ειδικά όσοι έχουν παιδιά στο σχολείο ή σπουδάζουν, να είναι πολλές. Ζητάμε από το κράτος να καταβάλει άμεσα τις χρωστούμενες αποζημιώσεις, να δοθεί έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε όλους τους σεισμόπληκτους, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε».

Στο πλευρό των επαγγελματιών βρίσκεται η Επιτροπή Διεκδίκησης και Αλληλεγγύης για την αποζημίωση και αποκατάσταση των πληγέντων του δήμου Ελασσόνας, που τονίζει ότι μόνο με τη συλλογική διεκδίκηση και δράση μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα και να ανακουφιστούν οι πληγέντες και ταυτόχρονα διεκδικεί:

-- Να ολοκληρωθούν οι αυτοψίες για το επίδομα των 1.200 - 6.000 ευρώ για απλές επισκευαστικές εργασίες και οικοσκευές.

-- Αμεση καταβολή αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών σε πρώτη και δεύτερη κατοικία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Να δοθεί αποζημίωση στο 100% για τον εξοπλισμό, τα εμπορεύματα και τις ζημιές επαγγελματιών και γεωργοκτηνοτρόφων.

-- Για τους μικρούς επαγγελματίες να υπάρξει επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, ξεκινώντας από το έτος 2020. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος. Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για 6 μήνες και επιδότησή τους από το κράτος. Ρύθμιση των δανείων.

-- Αναστολή πληρωμών σε ΔΕΗ, ύδρευση, τηλεφωνία, δημοτικά τέλη για όσους υπέστησαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, μέχρι να αποκατασταθούν. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία για το 2021 για όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ