Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Μαζικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα

«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», βροντοφώναξαν χτες οι εργαζόμενοι στα Γιάννενα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για έκτακτο συλλαλητήριο, απαιτώντας να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο - έκτρωμα.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Εξαρχος, αφού απαρίθμησε τα απανωτά χτυπήματα που φέρνει το αντεργατικό νομοσχέδιο στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, κάλεσε τους συγκεντρωμένους και τις διοικήσεις των σωματείων να εκμεταλλευτούν κάθε στιγμή των επόμενων ημερών για να οργανωθεί μια πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων σε χώρους δουλειάς και γειτονίες. «Το απεργιακό μέτωπο που σχηματίσαμε στην Πρωτομαγιά πρέπει να δυναμώσει», τόνισε, θέτοντας στο επίκεντρο της πάλης των εργατών το 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο και την κατάργηση όλων των νόμων της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων.

Εκλεισε την ομιλία του με κάλεσμα στήριξης του πρωτοπόρου εργάτη της ΑΣΠΙ «Πίνδος» με συγκέντρωση 11 π.μ. σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο εργαζόμενος ζητώντας την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του.

Στην Πρέβεζα, χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πλατιά πανεξόρμηση από συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί σε πικετοφορία σήμερα 7 μ.μ. στην Παραμυθιά στην πλατεία Δημαρχείου και στην Ηγουμενίτσα στον Πεζόδρομο την ίδια ώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ