Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΟΓΚΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

Με μια ογκώδη συγκέντρωση στα Προπύλαια και μια μαχητική πορεία που πέρασε από το υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στο Σύνταγμα, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν χτες το απόγευμα στην Αθήνα την απαίτησή τους να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - οδοστρωτήρας για τον εργάσιμο χρόνο, τη λειτουργία και τη δράση των σωματείων, το δικαίωμα στην απεργία. Είπαν ένα στεντόρειο «όχι» στην «ευελιξία» και στη ζωή - λάστιχο, απαιτώντας να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που σήμερα έρχεται να συμπληρώσει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο», απαίτησαν, ξεκαθαρίζοντας σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι δεν θα γίνουν «σκλάβοι τον 21ο αιώνα».

Η μαζική συγκέντρωση έστειλε το μήνυμα από την εργατική τάξη ότι η κυβέρνηση θα τα βρει σκούρα απέναντι στο εργατικό κίνημα, που κλιμακώνει τον αγώνα για να μην περάσει ο νέος οδοστρωτήρας.

Σωματεία και εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, από μια σειρά χώρους δουλειάς, πλημμύρισαν τους δρόμους μια μέρα μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, υλοποιώντας την απόφαση που πήραν σε σύσκεψη την περασμένη Δευτέρα.

Η συνέχεια περιλαμβάνει καθημερινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, με προετοιμασία για νέα απεργιακή κινητοποίηση.

«Ωράρια εξόντωσης, δουλειά τις Κυριακές, είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανές», φώναξαν οι διαδηλωτές καταγγέλλοντας τα νέα μέτρα, που επεκτείνουν την «ευελιξία». Απέναντι δε στο ψηφιδωτό της εργασιακής «ευελιξίας», το οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εμπλουτίσει με τα δικά της νομοθετήματα, αντέταξαν τα αιτήματά τους για 7ωρο - 5ήμερο, σταθερή δουλειά, Συλλογικές Συμβάσεις, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Μαζί με τα σωματεία τη φωνή τους ένωσαν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, μαζικοί φορείς από συνοικίες. Την απόφαση της νέας γενιάς να μην αποδεχθεί τη «σύγχρονη σκλαβιά» διαδήλωσαν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία μελών της ΚΕ και του ΠΓ του ΚΚΕ.

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Από το βήμα της συγκέντρωσης τα συνδικάτα κατήγγειλαν το κράτος του Ισραήλ, που για ακόμη μια φορά, με την ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ, εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς στην Παλαιστίνη, με δεκάδες θύματα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ισραηλινή βαρβαρότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ