Σάββατο 15 Μάη 2021 - Κυριακή 16 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΟΒΣΑ
Μόνες κερδισμένες οι μεγάλες επιχειρήσεις από το αντεργατικό νομοσχέδιο

Από τη συμμετοχή της ΟΒΣΑ στο συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης
Από τη συμμετοχή της ΟΒΣΑ στο συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης
«Μόνες κερδισμένες θα αποδειχθούν και πάλι οι μεγάλες επιχειρήσεις. Γι' αυτόν τον λόγο ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά Σωματεία και Ομοσπονδίες που κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση και απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του», τονίζει σχετικά με το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), που την περασμένη Πέμπτη συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ενώνοντας τη φωνή της με τους εργαζόμενους.

Αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου και στους αυτοαπασχολούμενους, σημειώνει ότι «η απλήρωτη 10ωρη εργασία και οι "ευέλικτες" μορφές απασχόλησης που προωθούνται θα ωφελήσουν εκείνες κυρίως τις επιχειρήσεις που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους. Οσο αυτοί θα βγάζουν "και απ' τη μύγα ξίγκι" ελάχιστα θα είναι τα οφέλη για όσους από εμάς απασχολούμε 1-2 άτομα προσωπικό, πόσο μάλλον για όσους στηριζόμαστε αποκλειστικά στη δική μας εργασία. Σε βάθος χρόνου θα οξυνθεί ο ανταγωνισμός, θα πολλαπλασιαστούν τα πλεονεκτήματα και τελικά η κυριαρχία των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος μας, θα αποδειχθούν ένας ακόμα μοχλός μονοπώλησης και λουκέτων».

Η ΟΒΣΑ αναφέρεται επίσης στο ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας, τονίζοντας: «Για να επιβιώσουμε σε αυτές τις συνθήκες, αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε ατελείωτες ώρες για να μη μας κλείσουν οι μεγάλοι και για να εξασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό εισόδημα».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «ο δρόμος της οικονομικής ανάκαμψης που επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ είναι στρωμένος με ένταση της εκμετάλλευσης και καταπατημένα εργατικά δικαιώματα, λουκέτα μαγαζιών και διόγκωση των χρεών των αυτοαπασχολούμενων».

«Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει στη μάχη, στον δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης», είναι το κάλεσμα που απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους και στα σωματεία τους, ξεχωρίζοντας στις διεκδικήσεις της την πάλη για την προστασία του εισοδήματος, για την κατάργηση των άδικων φόρων, π.χ. του τέλους επιτηδεύματος, την επανένταξη στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, την κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, τη γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, την προστασία από την πανδημία και την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ