Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ
Τα κρούσματα αυξάνονται, τα μέτρα μειώνονται!

Με τα κρούσματα να αυξάνονται αλματωδώς και τα self tests να ...μειώνονται, περάσαμε στη δεύτερη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Η περασμένη βδομάδα ολοκληρώθηκε με πάνω από 330 σχολεία που είχαν κλείσει εξολοκλήρου ή τμήματά τους λόγω κρουσμάτων, ενώ χτες το απόγευμα ο αριθμός αυτών των σχολείων «σκαρφάλωσε» στα 480 περίπου.

Παράλληλα, από χτες άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί στους δήμους της χώρας, στις περισσότερες περιπτώσεις με το ίδιο ή και λιγότερο προσωπικό, που προκύπτει από συνταξιοδοτήσεις ή και από νοσούντες εργαζόμενους που δεν αναπληρώνονται. Οι δε γονείς μικρότερων παιδιών έχουν φτάσει στα όριά τους, έχοντας εξαντλήσει τις άδειές τους όλη αυτήν την περίοδο που παρέμεναν κλειστές οι δομές, και τώρα τρέμουν μην προκύψουν νέα κλεισίματα σε δομές λόγω κρουσμάτων.

Συνεχίζοντας άλλωστε τις «εκπτώσεις» στο θέμα της ασφάλειας στις εκπαιδευτικές δομές, η κυβέρνηση στο ΦΕΚ που εξέδωσε για την επαναλειτουργία από χτες λειτουργιών των ΙΕΚ, του έτους μαθητείας των ΕΠΑΛ, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας κ.ο.κ. προβλέπει ότι το ένα υποχρεωτικό self test αυτής της βδομάδας μπορεί να διενεργηθεί ειδικά για αυτήν τη βδομάδα οποτεδήποτε έως τις 23 Μάη!

Η υπουργός δικαιολόγησε χτες όλες αυτές τις εκπτώσεις ως... «συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες» και δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί με τους ειδικούς το άνοιγμα των φροντιστηρίων για τις μικρότερες βαθμίδες Εκπαίδευσης και τα κέντρα ξένων γλωσσών, για άλλη μια φορά ωστόσο δεν είπε κουβέντα για το άνοιγμα των πανεπιστημίων.

Μπροστά στην αγωνία που εκφράζουν πάντως οι μαθητές της Γ' Λυκείου, η υπουργός είπε ότι εφόσον ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις πανελλαδικές, θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ