Τετάρτη 19 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ

Διαταγή του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος που αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων όσοι υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών εκδόθηκε χτες, σύμφωνα με την οποία όσοι δεν εμβολιαστούν θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες. Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ η διαταγή, που προκαλεί αντιδράσεις, ορίζει ότι στο εξής στην ΕΜΑΚ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνο όσοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό. Σε αντίθετη περίπτωση θα δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους από υπαλλήλους του ΠΣ που θα έχουν εμβολιαστεί.

Οι εργαζόμενοι έχουν περιθώριο να κάνουν το εμβόλιο έως τις 11/6 και τρεις μέρες περιθώριο, δηλαδή μέχρι τις 21/5, να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους. Ομως με τη διαταγή αυτή μπαίνει για πρώτη φορά ως προϋπόθεση εργασίας ο εμβολιασμός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το αρχηγείο του ΠΣ κάνει λόγο για μια απόφαση που έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι η ΕΜΑΚ υπάγεται στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να συνδράμει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τον εμβολιασμό να αποτελεί στοιχείο εξασφάλισης αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας. Ξεκαθαρίζεται δε πως όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν δεν απομακρύνονται από το ΠΣ, αλλά μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ