Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΡΗΤΗΣ
Μπαλάκι οι ευθύνες για τα προβλήματα στη δακοκτονία

Τις ελλείψεις και τα προβλήματα στη διαδικασία της δακοκτονίας έφερε, με Επερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 18 Μάη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης.

Ο περιφερειακός σύμβουλος, Αλέκος Μαρινάκης, ζήτησε να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις οι διαδικασίες για τη δακοκτονία στη φετινή παραγωγή, με άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά - μισθολογικά δικαιώματα και εξασφάλιση μέτρων προστασίας.

Αναφέρθηκε στο απαράδεκτο γεγονός, που παρατηρείται κάθε χρόνο, να τοποθετούνται παγίδες και να διεξάγονται ψεκασμοί, χωρίς την αναγκαία εποπτεία από το επιστημονικό προσωπικό, αλλά και στο ότι πραγματοποιούνται ψεκασμοί πολύ αργότερα από την κατάλληλη περίοδο, με αποτέλεσμα την καταστροφή της παραγωγής από τις δακοπροσβολές.

Ζήτησε από την περιφερειακή αρχή Κρήτης να προωθήσει τα πάγια αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για τη δακοκτονία: Ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλή εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας, με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του, χωρίς να ανατίθεται σε εργολάβους, με τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της εισφοράς του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

Η περιφερειακή αρχή Κρήτης, κατά την πεπατημένη, μετακύλησε στην κυβέρνηση την ευθύνη για το ότι δεν έχουν γίνει ακόμη προσλήψεις τομεαρχών και για την προμήθεια των φαρμάκων, ενώ προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες και να εξωραΐσει την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ