Παρασκευή 28 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση για τις λαϊκές οικογένειες

Την αντίθεσή της στην παραχώρηση χρήσης παραλίας και αιγιαλού σε τρίτους, ιδιώτες και εταιρείες, εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαλεβιζίου, με αφορμή πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, που κλήθηκε να παραχωρήσει τη χρήση παραλίας και αιγιαλού στην εταιρεία του δήμου ΜΑΕΔΗΜ.

Οπως τονίζει, «αυτή η πρακτική, η παραχώρηση δηλαδή παραλιών και αιγιαλού σε τρίτους, ιδιώτες και εταιρείες, θα οδηγήσει σταδιακά στην ιδιωτικοποίησή τους, όπως επιχειρείται και με τον λιμένα Ηρακλείου και Λινοπεραμάτων που προωθεί αυτό το διάστημα η κυβέρνηση. Εκεί αποσκοπεί και η δημιουργία των δημοτικών λιμενικών ταμείων, με τα οποία συμφωνεί και η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου.

Ολες οι παραλίες που ανήκουν στα διοικητικά όρια του δήμου Μαλεβιζίου πρέπει να αξιοποιηθούν από τον ίδιο τον δήμο αποκλειστικά με σκοπό την αναψυχή, τις δραστηριότητες και την ξεκούραση των δημοτών. Είναι επιτακτική ανάγκη, ιδιαίτερα τώρα, αν λάβουμε υπόψη μας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός μας εξαιτίας της νέας καπιταλιστικής κρίσης και την εξάπλωση της πανδημίας, ο δήμος μας να φροντίσει για δημόσιες παραλίες, δωρεάν, οργανωμένες, καθαρές και ελεύθερες από αποκλεισμούς των ξενοδοχείων και κάθε είδους ιδιωτικών επιχειρήσεων». Επίσης, επισημαίνεται ότι στις αρμοδιότητες του δήμου πρέπει να είναι και η πλήρης ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών και η εξασφάλιση αξιοπρεπών μισθών των ναυαγοσωστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ