Σάββατο 29 Μάη 2021 - Κυριακή 30 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης

Στις 8, 9, 10 και 11 Ιούλη οι μικροί φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» κατασκηνώνουν μαζί με την ΚΝΕ στη Μυτιλήνη, στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης.

Για άλλη μια χρονιά, εκατοντάδες παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα θα διασκεδάσουν, θα μάθουν, θα γίνουν μια παρέα μέσα από το προσεγμένο πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί με μεράκι και με τη συνδρομή παιδαγωγών η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας. Στις πολύμορφες δραστηριότητες που θα ξετυλιχθούν, τα παιδιά θα χαρούν τη φύση, τη θάλασσα, το παιχνίδι και την άθληση. Και ειδικά φέτος θα γνωρίσουν ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, αλλά και στοιχεία της γειτονικής μας χώρας, της Τουρκίας.

Οι μικροί κατασκηνωτές χρειάζεται να γνωρίζουν ότι θα συμμετέχουν σε μια ομάδα παιδιών της περιοχής τους και μαζί με τον ομαδάρχη τους θα μένουν σε μεγάλες σκηνές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της παιδικής κατασκήνωσης. Επίσης, όπως κάθε χρόνο, θα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό φαγητό. Τέλος, θα υπάρχουν γιατρός και ιατρείο στον χώρο της κατασκήνωσης, ενώ απαραίτητο είναι να ενημερωθεί ο ομαδάρχης για τυχόν πρόβλημα υγείας ή αλλεργία κάποιου παιδιού και για την επαφή όλων των παιδιών με τη θάλασσα.

Η παιδική κατασκήνωση θα λειτουργήσει από την Πέμπτη το πρωί για τα παιδιά που προέρχονται από τις περιοχές της Αττικής, της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας, τα οποία θα αναχωρήσουν την Τετάρτη το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά. Τα παιδιά από τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Καβάλας την Πέμπτη το βράδυ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη: Δράση ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό, αθλητικές δραστηριότητες, πάρτι για τα 20 τεύχη του «κόκκινου Αερόστατου».

Παρασκευή: Εκδρομή στο γραφικό Μανταμάδο, επίσκεψη σε παραδοσιακά εργαστήρια κεραμικής τέχνης του χωριού και συμμετοχή σε δραστηριότητες με πηλό. Τα παιδιά που θα φτάσουν την Παρασκευή το πρωί θα απασχοληθούν με δραστηριότητες στον χώρο της κατασκήνωσης. Στη συνέχεια, όλη η κατασκήνωση θα παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Ο μικρός Π» από το παιδικό θεατρικό εργαστήρι της ομάδας «πασπΑRΤού». Θα ακολουθήσουν πάρτι και συναυλία.

Σάββατο: Δημιουργικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από τις σελίδες του «κόκκινου Αερόστατου», επίσκεψη στο μουσείο Terriade, βόλτα στην πόλη της Μυτιλήνης, συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία και συγκέντρωση, συναυλία και προβολή ταινίας.

Κυριακή: Παιχνίδια στο Μαθητικό Στέκι της ΚΝΕ, βόλτα στο κάστρο της Μυτιλήνης, αναχώρηση.

Ολες τις μέρες τα παιδιά θα χαίρονται το μπάνιο στη θάλασσα και παιχνίδια στην παραλία.

Οι μικροί κατασκηνωτές πρέπει να έχουν μαζί τους: Υπνόσακο, σεντόνι, παγούρι, αντικουνουπικό. Είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, πετσέτα, σαμπουάν, προληπτικό αντιφθειρικό κ.λπ.). Είδη θαλάσσης (μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες, αντιηλιακό κ.λπ.). Ανοιχτόχρωμα - ελαφριά ρούχα, καπέλο, μπουφάν, αθλητικά παπούτσια και λίγα χρήματα. Φάρμακα, εφόσον ακολουθείται κάποια φαρμακευτική αγωγή. Καλό είναι να μην πάρουν μαζί τους ηλεκτρονικά παιχνίδια, τάμπλετ, κινητά ή άλλα αντικείμενα αξίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Από τους διοργανωτές γίνεται ειδική παράκληση οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνουν έγκαιρα, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καλύτερη και πιο ασφαλή φιλοξενία των παιδιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια κατασκήνωση αλληλεγγύης, γνώσης, ζωντάνιας και ελπίδας (2023-06-10 00:00:00.0)
Μοναδικές στιγμές με πάρτι, διαγωνισμούς και παιχνίδι στη φύση (2022-07-09 00:00:00.0)
Μια κατασκήνωση αλληλεγγύης, γνώσης, ζωντάνιας και ελπίδας (2021-07-14 00:00:00.0)
Ανυπομονούν οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» (2021-07-03 00:00:00.0)
«Η ζωή είναι ωραία να αγωνίζεσαι παρέα...» (2019-07-17 00:00:00.0)
Ολοι εύχονται «και του χρόνου!» (2018-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ