Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυο ακόμα δολοφονίες - εκτελέσεις

Ερωτήματα προκαλεί το συνεχιζόμενο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας, με τον κρατικό μηχανισμό και τις δυνάμεις καταστολής σε ρόλο ...καταγραφέα συμβάντων, παρά τις κορόνες του αρμόδιου υπουργού, ότι «έχουμε πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα».

Χτες το πρωί, άγνωστοι δράστες εκτέλεσαν με καρτέρι έναν άνδρα, στη Βάρη. Το θύμα είναι παλιός «γνώριμος» των αρχών, ενώ φέρεται να είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης. Λίγες ώρες πριν, την Κυριακή, ένας 34χρονος από την Αλβανία, που είχε και στο παρελθόν γίνει στόχος διαδοχικών ένοπλων επιθέσεων, έπεσε νεκρός από άγνωστο δράστη μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια. Ο 34χρονος φέρεται να είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε συμμορία, για ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι απανωτές δολοφονίες ατόμων που φέρονται να συνδέονται με αντίπαλες σπείρες του εγκλήματος και η αδυναμία εξιχνίασης των περισσότερων από αυτές, δεν δείχνει μόνο την έντονη δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας, αλλά επιβεβαιώνει ταυτόχρονα τις προτεραιότητες και τον προσανατολισμό των κρατικών δυνάμεων καταστολής, που είναι ιδιαίτερα «αποτελεσματικές» όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του, σε αντίθεση με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ