Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Στην κορυφή η Τσέλσι

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στέφθηκε η Τσέλσι, νικώντας 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό - αγγλική υπόθεση του Champions League στο στάδιο «Ντραγκάο» του Πόρτο. Είναι η δεύτερη φορά που οι «Μπλε» του Λονδίνου κατακτούν το τρόπαιο, μετά το 2012, και ο έβδομος συνολικά ευρωπαϊκός τίτλος τους (έχουν επίσης 2 Europa League, 2 Κύπελλα Κυπελλούχων και 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ), έναντι ενός της Μάντσεστερ Σίτι (Κυπελλούχων το 1970), η οποία δεν τα κατάφερε στον πρώτο της τελικό Champions League.

Το γκολ που έκρινε τον νικητή της διοργάνωσης πέτυχε ο Χάβερτς στο 42', σε έναν τελικό όπου η Σίτι είχε την κατοχή της μπάλας αλλά απέτυχε να τη μετουσιώσει σε «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ, ενώ αντίθετα οι Λονδρέζοι έδειξαν περισσότερο πάθος και στο δεύτερο ημίχρονο εξουδετέρωσαν όλες τις επιθετικές προσπάθειες των «Πολιτών».

Κορυφαίος των νικητών και πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Ενγκολό Καντέ, ενώ για τη Σίτι βαρύ πλήγμα - που ενδεχομένως της στοίχισε το τρόπαιο - ήταν η αναγκαστική αποχώρηση του Κέβιν Ντε Μπρόινε λόγω τραυματισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ