Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με επιτυχία συνεχίζονται τα Μαθητικά Φεστιβάλ

Από τις εκδηλώσεις στον Κορυδαλλό
Από τις εκδηλώσεις στον Κορυδαλλό
Το κάλεσμα «Δίνουμε "τρόπο" στην οργή - "Ανάσα" ο αγώνας για να νικήσει η ζωή» αντήχησε αυτό το Σαββατοκύριακο, μέσα από δεκάδες Μαθητικά Φεστιβάλ των Οργανώσεων της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα.

Σε πόλεις, νησιά, συνοικίες της Αθήνας, πλατείες, πάρκα και κεντρικά σημεία μετατράπηκαν σε σημεία δημιουργίας και προβληματισμού, μέσα από τις δεκάδες μικρές γιορτές που ετοίμασαν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ και αγκαλιάστηκαν από μαθητές.

Μέσα από συζητήσεις, ομιλίες, εκθέσεις, ευρηματικά παιχνίδια αναδείχτηκαν ζητήματα που απλώνονται στα όσα βίωσαν αυτήν τη δύσκολη χρονιά, κατά την οποία συναντήθηκαν στους διεκδικητικούς αγώνες ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης, τα ζητήματα της Υγείας, το μέλλον που τους διαμορφώνουν μέσα από το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά, η πάλη ενάντια στη ναρκω-κουλτούρα, το δικαίωμα στον αθλητισμό μέσα από τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων, ένωσαν τις φωνές τους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό στο σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Αναδείχτηκε η διέξοδος της αγωνιστικής στάσης ζωής, της ελπίδας που γεννιέται μέσα από τους συλλογικούς αγώνες.

Η σκηνή των Φεστιβάλ αποτέλεσε βήμα για να παρουσιαστεί ένας πλούτος μαθητικής δημιουργίας, ενώ όλες οι μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης είχαν τον χώρο τους στις εκδηλώσεις. Τον δικό τους χώρο είχαν οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ με δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ για τα Φεστιβάλ του Σαββατοκύριακου θα περιλαμβάνεται στο αυριανό τετρασέλιδο «Νεολαία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ