Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με όρους υποβάθμισης η Προσχολική Αγωγή

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ενωση Γονέων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας τη Δευτέρα

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις το σχέδιο του δήμου Αθηναίων για την εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, στο πλαίσιο της οποίας δρομολογείται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση οικίσκων σε αυλές σχολείων για τη στέγαση των νηπίων.

Την αντίθεσή του στον σχεδιασμό να τοποθετηθούν τρία κοντέινερ στην αυλή του 133ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου. Οι γονείς αναφέρονται στις επιπτώσεις σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «για τα νήπια η πρώτη τους επαφή με την υποχρεωτική εκπαίδευση θα γίνει μέσα σε κοντέινερ με άθλιες συνθήκες ψύξης/θέρμανσης» και «τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου θα χάσουν χώρο παιχνιδιού και αθλοπαιδειών». Επισημαίνουν πως η περιοχή είναι οικιστικά επιβαρυμένη, λείπουν χώροι άθλησης, πάρκα, παιδικές χαρές και τα παιδιά θα στερηθούν ακόμα και το προαύλιο του σχολείου!

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουν ότι πραγματική λύση είναι η εξεύρεση κτιρίων και εγκαταστάσεων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των προνηπίων και νηπίων, με ελεύθερους χώρους για δημιουργικό παιχνίδι.

Ζητώντας «να πάρει πίσω ο δήμος της Αθήνας τα σχέδια για τοποθέτηση κοντέινερ» και διεκδικώντας ανέγερση νέων, σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων άμεσα, η Ενωση Γονέων 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας και Σύλλογοι Γονέων προχωρούν τη Δευτέρα 14 Ιούνη, στις 4 το απόγευμα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ