Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΙΓΙΝΑ
Εδώ και 4 χρόνια είναι χωρίς παιδίατρο πάνω από 1.000 παιδιά

Από το 2017 στο Κέντρο Υγείας Αίγινας δεν υπάρχει μόνιμος παιδίατρος, με αποτέλεσμα να είναι ακάλυπτα πάνω από 1.000 παιδιά που μένουν μόνιμα στο νησί, μετακυλίοντας την ευθύνη για όλα τα καθημερινά κι επείγοντα περιστατικά σε ιδιώτη γιατρό. Ενώ ο παιδικός πληθυσμός την καλοκαιρινή περίοδο πολλαπλασιάζεται.

Το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αίγινας να επισημαίνει ότι «η έλλειψη μόνιμου παιδιάτρου είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Αίγινας και τα παιδιά τους και το μόνο που έχουν προσλάβει μέχρι σήμερα είναι κοροϊδία.

Η περιστασιακή παρουσία παιδιάτρου, οι λύσεις - "μπαλώματα" που προκρίνουν κεντρική και τοπική διοίκηση, οι ελλείψεις ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας οδηγούν παραπέρα στην απαξίωση των δημόσιων δομών, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας. Αυτή η έλλειψη έχει ως αποτέλεσμα οι νέοι γονείς να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες παιδιάτρους και να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την υγεία των παιδιών τους ή και σε κάποιες περιπτώσεις να ταξιδεύουν έως τον Πειραιά για περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και στο ΚΥ εάν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό».

Οπως σημειώνει, «η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει συνολικά στη δημόσια Υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, το "εμπάργκο" στις προσλήψεις, τις περικοπές στις παροχές στην Υγεία, την αύξηση της ανταποδοτικότητας, τις πληρωμές στις υπηρεσίες Υγείας, στα φάρμακα, στις εξετάσεις κ.λπ.».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού, τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους μαζικούς φορείς να δυναμώσουν τον αγώνα τους ώστε να γίνει άμεσα πρόσληψη παιδιάτρου με μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όπως επίσης να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό το Κέντρο Υγείας Αίγινας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ