Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προετοιμάζεται η παιδική κατασκήνωση

Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με παιδιά και γονείς που... ανυπομονούν!

Για ακόμη μια χρονιά, στο πλαίσιο του Διημέρου της ΚΝΕ φιλοξενείται η παιδική κατασκήνωση για τους μικρούς φίλους της Οργάνωσης, τα παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνάσιου.

Γονείς και παιδιά μοιράστηκαν μαζί μας σκέψεις, συναισθήματα για το τι είναι γι' αυτούς η παιδική κατασκήνωση...

«Μέσα από τις παιδικές κατασκηνώσεις είδα την κόρη μου να μεγαλώνει εντυπωσιακά χρόνο με τον χρόνο, μέσα στην "αγκαλιά" της συλλογικής οργάνωσης. Πρώτη φορά πήγε στο Διήμερο που έγινε στην Πάτρα. Αρχικά ήταν διστακτική και είχε τις επιφυλάξεις της, όμως εντάχθηκε μια χαρά στην ομάδα της και απόλαυσε όλο το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες. Την επόμενη χρονιά στο Καρπενήσι πήγε μαζί με μια φίλη της κι όλη την υπόλοιπη χρονιά συζητούσαν την εμπειρία του Διημέρου, τη συγκίνηση, τη διασκέδαση, την παρέα, τον δυναμισμό του. Οταν ήρθε η σειρά του περσινού Διημέρου στο Στόμιο, είχε ήδη δώσει το βιογραφικό της στην ΚΝΕ. Ζήτησε όμως για μια τελευταία χρονιά να φιλοξενηθεί και πάλι στην παιδική κατασκήνωσή του», μας λέει χαρακτηριστικά μια μητέρα.

Ακόμα και το ταξίδι από τις μακρινές περιοχές έχει τη χάρη του. Για έναν μικρό μας φίλο από την Κρήτη η κατασκήνωση ξεκινά από το καράβι. «Ξεκινώντας από το Ηράκλειο στο καράβι περνάμε τέλεια. Πλάκες, παιχνίδια μέχρι και τα γενέθλιά μου κάναμε. Στο Διήμερο συνεχίζεται η ίδια χαρά, με παιχνίδια, χορούς και διαγωνισμούς. Συναντάω φίλους μου από άλλες περιοχές, μαθαίνουμε νέα πράγματα και γενικά όλα είναι υπέροχα. Η λίγη κούραση ξεχνιέται γρήγορα!».

Με ανυπομονησία περιμένουν την παιδική κατασκήνωση και τα παιδιά που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά, όπως μία μαθήτρια της Δ' Δημοτικού. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη αλλά και λίγο αγχωμένη. Θέλω τόσο πολύ να πάω επειδή απ' ό,τι έχω διαβάσει από το "κόκκινο Αερόστατο" αλλά και έχω ακούσει από τους φίλους μου στις ομάδες είναι πολύ ωραία εμπειρία».

Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης

Η παιδική κατασκήνωση θα λειτουργήσει από την Πέμπτη το πρωί για τα παιδιά που προέρχονται από τις περιοχές της Αττικής, της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας, τα οποία θα αναχωρήσουν την Τετάρτη το βράδυ (7/7) από το λιμάνι του Πειραιά. Τα παιδιά από τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Καβάλας την Πέμπτη το βράδυ (8/7).

Την Πέμπτη τα παιδιά θα απασχοληθούν στο χώρο της κατασκήνωσης. Δράση ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό, αθλητικές δραστηριότητες, πάρτι για τα 20 τεύχη του «κόκκινου Αερόστατου» είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο Μανταμάδο με επίσκεψη σε παραδοσιακά εργαστήρια κεραμικής τέχνης και συμμετοχή σε δραστηριότητες με πηλό. Τα παιδιά που θα φτάσουν την Παρασκευή το πρωί θα απασχοληθούν με δραστηριότητες στον χώρο της κατασκήνωσης. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο μικρός Π» από την ομάδα «πασπΑRΤού». Θα ακολουθήσουν πάρτι και συναυλία.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, επίσκεψη στο μουσείο Terriade και στο μουσείο του Θεόφιλου, βόλτα στην πόλη της Μυτιλήνης, συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία και συγκέντρωση, συναυλία και προβολή ταινίας.

Την Κυριακή τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια στο Μαθητικό Στέκι της ΚΝΕ, θα επισκεφθούν το κάστρο της Μυτιλήνης και το απόγευμα θα αναχωρήσουν. Φυσικά, όλες τις μέρες θα γίνεται μπάνιο και παιχνίδια στη θάλασσα.

Οι μικροί κατασκηνωτές θα μείνουν με την ομάδα τους σε μεγάλες σκηνές μαζί με τους ομαδάρχες τους. Θα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό φαγητό. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει ιατρείο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γέμισε χαμόγελα χτες η παιδική κατασκήνωση! (2023-07-13 00:00:00.0)
Μοναδικές στιγμές, δυνατές αναμνήσεις (2021-07-13 00:00:00.0)
Κερδίζει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις (2021-05-26 00:00:00.0)
Παιδική κατασκήνωση και στο φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ (2021-05-12 00:00:00.0)
Από αύριο οι εκδηλώσεις στο Στόμιο της Λάρισας (2020-07-16 00:00:00.0)
Σημείο συνάντησης για χιλιάδες νέους από σήμερα το Καρπενήσι (2019-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ