Τετάρτη 23 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ
Συλλαλητήριο στις 30 Ιούνη από τους μικρούς επαγγελματίες

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την ΟΒΣΑ και μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων την Τετάρτη 30 Ιούνη καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από την πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

«Χρέη - απειλές - δουλειά τις Κυριακές, η επιστροφή στην "κανονικότητα" είναι Γολγοθάς», καταγγέλλει η ΟΒΣΑ. Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, μετά από έναν χρόνο αλλεπάλληλων περιοριστικών μέτρων «τα αδιέξοδα για να συντηρηθούν οι οικογένειές μας, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας γιγαντώθηκαν». Η επόμενη μέρα βρίσκει τους μικρούς επαγγελματίες αντιμέτωπους με τη θηλιά που σφίγγει ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, καθώς και με την απελευθέρωση της κυριακάτικης εργασίας σε δεκάδες κλάδους και επαγγέλματα.

«Οι μικροί επαγγελματίες έχουμε φωνή! Τη δυναμώνουμε!», τονίζει στο κάλεσμά της η ΟΒΣΑ, ενώ στις διεκδικήσεις της κινητοποίησης περιλαμβάνεται η απαίτηση να «καταργηθεί τώρα ο νόμος - τερατούργημα που καταργεί την κυριακάτικη αργία και μας κάνει σκλάβους στις ίδιες μας τις επιχειρήσεις», να διαγραφούν χρέη σε τράπεζες και εφορίες, επιστροφή του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ κ.λπ.

«Ο συλλογικός αγώνας είναι η μόνη διέξοδος για να ορθώσουμε εμπόδια στην πολιτική που μας οδηγεί στην ανασφάλεια και στο λουκέτο. Είναι ο μόνος δρόμος για να μπουν στο προσκήνιο οι πραγματικές μας ανάγκες και οι δίκαιες διεκδικήσεις μας», υπογραμμίζει, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ