Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΧΟΛΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απαράδεκτο καθεστώς τρομοκρατίας

Τραμπούκος διευθυντής απειλεί τους σπουδαστές της σχολής

Τρέμουν την επαφή της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης με τα ταξικά συνδικάτα. Αυτό αποδεικνύει ο πανικός που τους έπιασε όταν στη Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ του Πειραιά, πήγε χτες να ενημερώσει τους σπουδαστές η Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και να καλέσει τους νέους στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Εδώ και μέρες ο διευθυντής της σχολής μαθητείας σαν κοινός τραμπούκος έχει επιστρατεύσει χουντικές μεθόδους για να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας στους μαθητές που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και για την αποτροπή του ξεπουλήματος του Οργανισμού. Εξαπολύοντας εκβιασμούς και απειλές για αποβολή δεν επιτρέπει στο 7μελές Συμβούλιο της σχολής να συγκαλέσει γενική συνέλευση! Χτες όμως, έδωσε τα «ρέστα» του. Συγκεκριμένα το 7μελές Συμβούλιο στη διάρκεια του μεγάλου διαλείμματος κάλεσε τους μαθητές σε συγκέντρωση για να ενημερωθούν για το αυριανό συλλαλητήριο που γίνεται στην πλατεία Κοραή από τον Ιορδάνη Πουντίδη πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, που διοργανώνει την αυριανή κινητοποίηση. Ο διευθυντής έξαλλος κατέβηκε στο προαύλιο άρχισε να σπρώχνει, να τραβάει και να απειλεί τους μαθητές με αποβολή προκειμένου να επιστρέψουν στις τάξεις τους! Και όχι μόνο αυτό. Εφτασε να καλέσει και την αστυνομία για να απομακρύνει βίαια το συνδικαλιστή!

Η έφοδος της αστυνομίας αποτράπηκε βέβαια από τους ίδιους τους μαθητές και τους καθηγητές της σχολής οι οποίοι σύσσωμοι αποδοκίμασαν την ενέργεια του διευθυντή ρίχνοντας στο κενό την επιχείρηση τρομοκρατίας των μαθητών. Αμέσως μετά το εξωφρενικό περιστατικό η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά απέστειλε καταγγελία προς τον υπουργό Εργασίας, τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΟΑΕΔ, την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΑΕΔ, τη ΓΣΕΕ και το ΕΚ Πειραιά όπου επισημαίνει: «Μια τέτοια αντιμετώπιση σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μπει εμπόδιο στην αγωνιστική παρέμβαση των Σωματείων αλλά και των ίδιων των ΟΑΕΔιτών ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης της εκπαίδευσης μέσα από τις σχολές του ΟΑΕΔ και συνολικά της συρρίκνωσης και της αποδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ γενικότερα».

Η Συντονιστική επισημαίνει ακόμα τις τεράστιες ευθύνες του ΕΚ Πειραιά και της ΓΣΕΕ «γιατί με τη συμβιβαστική στάση που κρατάνε γενικότερα πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και στις διαδικασίες συρρίκνωσης και αποδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ επιτρέπουν σε διευθυντές σαν τον κ. Κύλιαρη να επαναφέρουν "χουντικές" μεθόδους, να λειτουργούν σαν κοινοί τραμπούκοι». Καλεί όλους να δώσουν αποφασιστική απάντηση στα διαλυτικά σχέδια σε βάρος του ΟΑΕΔ με το μαζικό τους «παρών» στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στον Πειραιά και προειδοποιεί ότι «αν τολμήσουν να υλοποιήσουν τις απειλές τους για αποβολές μαθητών, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους θα απαντήσουμε αποφασιστικά, τσακίζοντας την τρομοκρατία». Τέλος, απαιτεί από το υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση του Οργανισμού «που διορίζουν και καθοδηγούν τέτοιους διευθυντές», να ενημερώσουν γραπτά τη Συντονιστική πότε θα γίνει η γενική συνέλευση των μαθητών, ώστε να πάρει μέρος εκπρόσωπός της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ