Κυριακή 3 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Πιστή στο ραντεβού της

Τα χειμερινά σπορ δεν είναι και τα πιο δημοφιλή στη χώρα μας. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά και προσπαθούν συνέχεια για το καλύτερο. Αλλωστε δεν είμαστε και καμιά χώρα που της λείπουν τα βουνά ή τα χιόνια. Ετσι λοιπόν και η Ελλάδα θα δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ συνεχίζοντας την παράδοση. Ναι, για όσους δεν το ξέρουν η Ελλάδα συμμετέχει στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από την τέταρτη διοργάνωση της Γερμανίας, το 1936. Ολα αυτά τα χρόνια μόνο στο Σουάου Βάλεϊ των ΗΠΑ, το 1960, δεν υπήρχε ελληνική συμμετοχή. Φέτος στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν έξι αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι είναι:

ΚΑΤΑΒΑΣΕΙΣ: Βασίλης Δημητριάδης, Ντίνα Κούτρα. ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΟΧΗΣ: Λευτέρης Φαφάλης, Κατερίνα Μπάλκαμπα. ΔΙΑΘΛΟ: Σταύρος Χριστοφορίδης, Δέσποινα Βαβάτση. ΜΠΟΜΠΣΛΕΪ: Γιάννης - Ανδρέας Καμπάνης, Γιάννης Λειβαδίτης.

Ολοι στην ελληνική αποστολή δεν πετάνε στα σύννεφα, όσον αφορά τους στόχους της ομάδας. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του εκπρόσωπου της χώρας μας στους δρόμους αντοχής Λευτέρη Φαφάλη, που τόνισε ότι θα ήταν ευχαριστημένος με μια θέση στην τριαντάδα. Ο ίδιος σκιαγράφησε το στόχο του: «Θα ήθελα να λέω ότι στόχος μου είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά μια θέση στην 30άδα αποτελεί μια μεγάλη επίδοση για μένα».

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του αθλητή στο δίαθλο Σταύρου Χριστοφορίδη: «Το επίπεδο της χώρας μας δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, Ομως εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Προσωπικά αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ