Παρασκευή 2 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Συγχαρητήριες επιστολές για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Τα συγχαρητήριά τους για την επιτυχία του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, την εκλογή της νέας ΚΕ και την εκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα στη θέση του ΓΓ της ΚΕ, εκφράζουν Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα άλλων χωρών.

Συγχαρητήριες επιστολές έχουν αποστείλει ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού (η επιστολή δημοσιεύτηκε στο χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη»), ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ, Nguyen Phu Trong, ο ΓΓ του Κόμματος Λαϊκής Πρωτοπορίας (Κόστα Ρίκα), Ουμπέρτο Βάργκας Καρμπονέλ, ο Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, ο Πρόεδρος του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος, Γκιούλα Τιούρμερ, και ο ΓΓ της ΚΕ του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος, Αμάρ Μπαγκντάς.

Στην επιστολή του προς τον Δ. Κουτσούμπα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ, Nguyen Phu Trong, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι υπό την καθοδήγησή σου το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εδραιώνει και να προωθεί τον ρόλο και τη θέση του στην ελληνική πολιτική σκηνή, και θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στο Διεθνές Κομμουνιστικό και Εργατικό Κίνημα για ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο. Εύχομαι η παραδοσιακή φιλία, η αλληλεγγύη και η συνεργασία μεταξύ των Κομμάτων μας να εδραιωθούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και λαών μας. Σου εύχομαι υγεία και επιτυχίες στην πολύ υπεύθυνη θέση σου».

Ο ΓΓ του Κόμματος Λαϊκής Πρωτοπορίας (Κόστα Ρίκα), Ουμπέρτο Βάργκας Καρμπονέλ, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Ευχόμαστε στο Κόμμα νέες επιτυχίες στην πάλη του για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλου του ελληνικού λαού, αλλά και σε εσένα σύντροφε στην καθοδήγηση της οργανωμένης επαναστατικής πρωτοπορίας».

Στην επιστολή του ο Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, σημειώνει: «Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το οποίο το ΚΚ Μεξικού παρακολούθησε προσεκτικά, αποτελεί ένα βήμα ποιοτικής ενδυνάμωσης του ΚΚΕ αλλά και του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Είμαστε βέβαιοι πως η υλοποίηση των Αποφάσεών του θα ισχυροποιήσει το ΚΚΕ και την πάλη για τη σοσιαλιστική επανάσταση στην Ελλάδα, καθώς και το διεθνές επαναστατικό κίνημα».

Ο Πρόεδρος του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος, Γκιούλα Τιούρμερ, αναφέρει στην επιστολή του, που απευθύνεται στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, τους Ούγγρους κομμουνιστές, να σε γνωρίζουμε προσωπικά. Εχουμε δουλέψει μαζί για πολλά χρόνια και ελπίζουμε να συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια τον κοινό αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό, για τον σοσιαλισμό. Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ έχει κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά αναλύοντας την πρόσφατη πείρα των Ελλήνων κομμουνιστών. Σας ευχόμαστε να υλοποιήσετε τις Αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου και να δυναμώσετε το ΚΚΕ και την επιρροή του στην ελληνική κοινωνία. Με την ευκαιρία, σου εύχομαι καλή υγεία και δύναμη για εκπληρώσεις τα σημαντικά σου καθήκοντα».

Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος, Αμάρ Μπαγκντάς, σημειώνει στην επιστολή του ανάμεσα σε άλλα: «Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εργασίες του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, το οποίο επιβεβαίωσε τη σταθερότητα των Ελλήνων κομμουνιστών στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και την επιμονή τους στον αγώνα για σοσιαλισμό προκειμένου να επιτευχθούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα εργάστηκε και θα εργάζεται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των αγωνιστικών και συντροφικών σχέσεων με το αδελφικό μας ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον πρέσβη του Βιετνάμ (2023-06-07 00:00:00.0)
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ (2018-06-01 00:00:00.0)
Νέες δυνατότητες στην πάλη με προοπτική το σοσιαλισμό (2005-12-07 00:00:00.0)
«Αλληλεγγύη στον αγώνα των λαϊκών δυνάμεων» (2002-10-30 00:00:00.0)
Ευχές για νέες επιτυχίες (1996-06-05 00:00:00.0)
Ευχές στο ΚΚΕ από όλο τον κόσμο (1996-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ