Τρίτη 6 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συζήτηση για την ισοτιμία των γυναικών

Εκδήλωση με θέμα «Η "ισότητα των δύο φύλων" στον 21ο αιώνα, μύθοι και πραγματικότητα» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο κηποθέατρο «Αλκαζάρ» από τις Μαθητικές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση μίλησε η Κική Καρυώτη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Αναπτύχθηκε πλούσια και ζωντανή συζήτηση σχετικά με το πώς εκφράζεται η ανισότιμη θέση της γυναίκας στον 21ο αιώνα, καθώς και για ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία, π.χ. πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης, ποιο είναι το νόημα της πάλης για τα δικαιώματα των γυναικών.

Τη συζήτηση απασχόλησε το γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μιλούν για ισοτιμία των γυναικών και όχι για ισότητα. Με αφορμή αυτόν τον βασικό προβληματισμό άνοιξε συζήτηση γύρω από τα μέτρα στήριξης που πρέπει το κράτος να προσφέρει στις γυναίκες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες τους, αναδείχθηκε το κοινωνικό πλαίσιο που χρειάζεται ώστε να μπορεί να ασκηθεί το οποιοδήποτε ατομικό δικαίωμα.

Απασχόλησε επίσης η θέση της γυναίκας στον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, όπου ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος από κάθε κοινωνικό και οικονομικό καταναγκασμό, πραγματικά ελεύθερος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ