Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την παρουσία αστυνομίας έξω από τα Λιπάσματα

Να σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας απαιτεί σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, καθώς, όπως καταγγέλλει, τις τελευταίες μέρες υπάρχει μόνιμη παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας έξω από το εργοστάσιο σε 24ωρη βάση, αξιοποιώντας ως άλλοθι και προβοκατόρικες ενέργειες του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού» χώρου.

Σε επικοινωνία που είχε την Τετάρτη ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής με τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, αναφέρθηκε από πλευράς του πως οι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται εκεί επειδή «έχουν διατυπωθεί απειλές από συλλογικότητες» και πως «η παρουσία της αστυνομίας θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί».

Οπως σημειώνει η ΤΕ Καβάλας, τα παραπάνω εκτυλίσσονται την περίοδο που οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου στα λιπάσματα Καβάλας παλεύουν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και των συμβάσεών τους, με την εργοδοσία να προχωράει τις διαδικασίες για ομαδικές απολύσεις.

Τονίζει ακόμα πως τα «φιλικά χτυπήματα στην πλάτη» από την κυβέρνηση «όχι μόνο δεν έδωσαν ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά οδήγησαν στο να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι σαν ύποπτοι - εγκληματίες (...) κράτος και εργοδοσία αξιοποιούν κάθε πρόσχημα, ώστε ο θύτης να εμφανίζεται σαν θύμα, να αποπροσανατολίζουν και να τρομοκρατούν τους εργάτες».

«Καμία λάσπη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας» συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Δικαίωση τώρα των αιτημάτων τους! Να επιστρέψουν στο εργοστάσιο, καμιά απόλυση, καμιά βλαπτική μεταβολή σύμβασης, να αποδοθούν τα δεδουλευμένα! Να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ