Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ
Oριστικά χωρίς κόσμο στα στάδια

Η εξέλιξη της πανδημίας υποχρέωσε την ιαπωνική κυβέρνηση και τη ΔΟΕ σε αλλαγή στάσης

Επιβεβαιώνοντας τη φημολογία των τελευταίων ημερών, η ιαπωνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησαν σε κοινή απόφαση για τη διεξαγωγή των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο χωρίς φιλάθλους.

Οι δύο πλευρές ουσιαστικά υποχρεώθηκαν να πάρουν την εν λόγω απόφαση λόγω της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με την πανδημία και τη συνεχιζόμενη αύξηση κρουσμάτων εδώ και ένα τετράμηνο περίπου.

Με το ιαπωνικό σύστημα Υγείας να έχει φτάσει ξανά στα όριά του και κάτω από τις έντονες επικρίσεις των ειδικών της χώρας, που ζητούσαν μέχρι και ματαίωση των Αγώνων, ιαπωνική κυβέρνηση, ΔΟΕ και διοργανωτές αποφάσισαν τελικά να μην υπάρχει κόσμος στις εξέδρες.

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την παράταση των έκτακτων μέτρων για την πανδημία στο Τόκιο και σε άλλες τρεις από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας. Τα μέτρα αυτά επρόκειτο να λήξουν στις 11 Ιούλη, ωστόσο με τη νέα απόφαση θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τις 6 Αυγούστου.

Σημειωτέον, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ΔΟΕ και Ιαπωνες διοργανωτές είχαν αποφασίσει πριν λίγους μήνες να γίνουν οι Αγώνες χωρίς την παρουσία ξένων φιλάθλων. Προκειμένου όμως να μειωθεί η ήδη μεγάλη χασούρα στα κέρδη και παρά τη γενικότερη κατάσταση και τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, είχαν ανακοινώσει επικίνδυνους πειραματισμούς, π.χ. παρουσία φιλάθλων μόνο από την Ιαπωνία σε ποσοστό 40% της χωρητικότητας των σταδίων.


Associated Press


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ