Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ιστορική πρόκριση στον τελικό για την Αγγλία

Οι μαζικοί πανηγυρισμοί στις μεγάλες πόλεις προκαλούν ανησυχία για νέες εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού

Σε μια ιστορική επιτυχία έφτασε με πολύ άγχος η Αγγλία, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, τα «λιοντάρια» νίκησαν 2-1 τη Δανία στην παράταση και την Κυριακή, με αντίπαλο την Ιταλία, θα διεκδικήσουν τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης, ο οποίος εφόσον κατακτηθεί θα είναι ο δεύτερος στην ιστορία της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας μετά το Μουντιάλ του 1966, το οποίο είχε κατακτήσει επίσης στο «Γουέμπλεϊ».

«Καθάρισε» ο Κέιν, παράπονα Δανών

Απέναντι στη Δανία η Αγγλία δυσκολεύτηκε πολύ, καθώς δεν μπορούσε να επιβάλει τον ρυθμό της για τουλάχιστον 75 λεπτά. Οι Δανοί για έναν ακόμα αγώνα στο Euro στάθηκαν εξαιρετικά και μάλιστα προηγήθηκαν 1-0 με γκολ του Ντάρμσγκαρντ από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 30'. Η Αγγλία ισοφάρισε γρήγορα, με αυτογκόλ του Κίερ στο 39', ωστόσο η Δανία συνέχισε να κρατάει γερά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Η εικόνα άλλαξε στα τελευταία 15 λεπτά και στην παράταση, όπου η Αγγλία ανέβασε ταχύτητα και εν τέλει έφτασε στο 2-1 στο 104', όταν ο Στέρλινγκ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Κέιν, ο Σμάιχελ απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Αγγλος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δανού τερματοφύλακα.


Copyright 2021 The Associated

Ο καταλογισμός του πέναλτι πάντως από τον Ολλανδό διαιτητή Μάκελι αμφισβητήθηκε έντονα από τους Δανούς, ειδικά μάλιστα το γεγονός ότι τη στιγμή εκείνη είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο δεύτερη μπάλα και βάσει του κανονισμού ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί.

Το «πάρτι» και ο φόβος των ειδικών

Οπως αναμενόταν, η ιστορική πρόκριση της Εθνικής Αγγλίας έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς Αγγλων φιλάθλων σε παμπ, υπαίθριους χώρους και πλατείες, τόσο στο Λονδίνο όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Αγγλίας, σε μια περίοδο που η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα, ειδικά δε με τη μετάλλαξη «Δέλτα», παραμένει κρίσιμη.

Οι ειδικοί εδώ και μέρες έχουν εκφράσει φόβους για εστίες υπερμετάδοσης των κρουσμάτων με αφορμή τους αγώνες του Euro, ενώ είχαν αντιταχθεί και στη συμφωνία βρετανικής κυβέρνησης - UEFA για πολυπληθή παρουσία θεατών στις εξέδρες του «Γουέμπλει» στους ημιτελικούς και στον τελικό, περίπου 65.000 θεατές ανά αγώνα μέχρι στιγμής. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος απ' ό,τι ίσχυσε για τους αγώνες των προηγούμενων φάσεων της διοργάνωσης (περίπου 25.000).

Στο επίκεντρο της κριτικής έχει βρεθεί ειδικά ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος καταγγέλλεται για επικίνδυνη χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας με αφορμή την πορεία της Εθνικής Αγγλίας στο Euro, π.χ. την «απελευθέρωση» του ωραρίου στις παμπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ